2017-01-19 04:35

EDITORIAL


Nici să ne numărăm nu suntem în stare

 |  21:00

Nimic nu putea să demonstreze mai elocvent prostia acestei naţii decât bulibăşeala recensământului. Haosul creat de „dezertarea” unor recenzori, analiza intempestivă a situaţiei la Palatul Victoria, răbufnirea PSD împotriva menţionării CNP-ului pe chestionar sunt ingredientele de succes ale unei reţete pur româneşti. Nu degeaba circulă bancul (l-am auzit, ieri, de la liderul unui partid) cu Boc care-l întreabă pe Băsescu „de ce jucăm mereu în liga a doua a politicii eruopene?”, iar şeful de la Cotroceni îi spune „pentru că nu există liga a treia”. Da, ne merităm soarta de naţiune defavorizată.

Ce să mai zic de PSD care se trezeşte acum să boicoteze recensământul, spunând că nu e normal să ne dăm CNP-ul recenzorilor. Oare au votat legea şi normele de aplicare? Nu i-am auzit la vremea respectivă să ţipe că nu e voie să ni se ceară Codul Numeric Personal. Eu înţeleg unde bat. Ştim cu toţii ce se aude prin târg, şi anume că PDL încearcă să folosească acest recensământ pentru obţinerea prin fraudă a unor voturi. Aşa o fi, nu zic nu, dar de ce nu au spus acest lucru în 2007, când s-a dat Ordonanţa 36, sau în 2008, când s-a aprobat prin Legea 5?

După zicala „veniţi la Cornu să-mi număraţi ouăle”, acum, Năstase se obişnuieşte cu ideea şi zice „veniţi la recensământ şi număraţi-le voturile”. Rămâne de văzut cum se termină nebunia asta care deocamdată îmi aduce aminte de steagurile lui Pristanda. Cert este că am demonstrat că nici să ne numărăm nu suntem în stare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LIA
23 Oct 2011

Dar recenzorii aceia nu s tiau de la bun inceput cu cit vor fi platiti, de c e trebuiau sa renunte atu nci cind recensamintul a demarat ? Oricum recensam intul, dupa parerea mea, este o inutilitate pe ban i multi. Asta cu CNP-ul e ste o "strimba" ca sa ma exprim mai vulgar. CNP-ul se cere si cind faci dos arul de analiza la Banca, la firmele de cablu, cin d am facut contract la En el si Gaze, etc. el poate fi aflat destul de usor. Am reusit si am citit si eu pe net formularele pe ntru recensamint iar unel e intrebari de acolo mi s -au parut aberante: cum u rc scarile, daca stiu sa comunic cu oamenii, cit a preciez ca stau cu vedere a, etc, etc.

Adauga un comentariu

Random image