2018-10-22 13:05


Niţu, ultimul girofar

 |  20:56
Eduard Ivaşcu

Incredibil cât este dispus un om să rişte pentru “dreptul” său la girofar. Şi nu vorbesc de Gabriel Oprea aici. În cazul lui lucrurile sunt simple. S-a văzut stăpânul girofarelor din ţară şi, ca ministru de Interne, i s-a părut evident că trebuie să aibă şi el unul. Nu era normal să primească “finul” Ponta căruia, vorba lui, “i-am dus copilul la biserică” şi să nu primească şi naşul.

Chestia cu adevărat ieşită din comun este aceea că partener de girofar i-a fost tocmai Tiberiu Niţu, procurorul general al României. Nu că am fi avut cine ştie ce aşteptări de la persoana în cauza, însă funcţia impune. Se presupune că şeful Parchetelor ştie măcar legea. Să închei un protocol oficial cu ministrul de Interne în baza căruia să beneficiezi, în mod nelegal, de coloană oficială, demonstrează însă tocmai contrariul. Şi nu există scuză. Aşa cum nu există pentru nici o persoană care încalcă legea motivând că nu o cunoaşte.

Iar dacă DNA îl acuză acum pe Oprea de abuz în serviciu, nu îţi trebuie prea multă minte ca să îţi dai seama cine este primul în topul lui Kovesi pentru poziţia de complice la abuz.

În consecinţă, zilele lui Niţu în fruntea Parchetului general sunt probabil numărate, asta dacă nu cumva vrea să se înscrie în tradiţia marilor înaintaşi -  Ponta, Dragnea şi toată compania de demnitari bine înşurubaţi în funcţii în ciuda problemelor penale.  

Trăim în ţara în care orice este posibil, aşa că şi Niţu are şansa lui, din punctul ăsta de vedere.

Cât priveşte Parchetul general, efectul dosarului “Girofarul” asupra imaginii şi credibilităţii sale va fi tot mai nefast, cu fiecare zi care trece cu Niţu la şefia sa.

Beneficiar al unor “foloase necuvenite”, aşa cum spun clar procurorii DNA, Niţu ar trebui să plece chiar şi în cazul, destul de improbabil, în care ar scăpa fără o învinuire. Este răspunzător moral de situaţia penibilă în care se află astăzi instituţia pe care o conduce. Iar de răspunderea asta nu îl absolvă chiar nimeni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-27

TAGURI: gabriel oprea, tiberiu nitu, girofar, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...