2017-01-23 04:45


O nedumerire: cum vor fi impozitate averile obţinute din crimă organizată?

 |  19:33
O nedumerire: cum vor fi impozitate averile obţinute din crimă organizată?

Scandalul internaţional privind corupţiaextremă din vămile româneşti le dăguvernanţilor perfecta ocazie să constate că noua lege privind impozitarea averilor nejustificate este aproape oinepţie. Cum să impozitezi averi dobândite pe filiera crimei organizate? Şi cumse vor calcula impozitele pe furăciune? De altfel, nici autorităţile nu-şi facmari iluzii că vor „vămui” averile vameşilor. E cert că inculpaţii din dosarşi-au transferat de mult bunurile dobândite din şpăgile luate de lacontrabandişti pe numele rudelor sau a partenerilor de „business”. Oricum, ideea unui impozit pe averilenejustificate le surâde multor afacerişti care ţin sume imense pitite încă dinanii în care „economia duduia” şi pe care le-ar spăla cu dragă inimă, oferindstatului un „comision” de 16% pentru această operaţiune. Iar dacă „albirea” s-arface sub pretextul interesului naţional, ar deveni chiar morală. Cel puţin aşacrede europarlamentarul George Becali, care a declarat, recent, că prin impozitareaaverilor nejustificate banii negri ar deveni albi şi ar ridica economia dinmarasm. “Adică banii carei-au câştigat oamenii cum i-au câştigat deja să fie legali. Să albească baniicum ar fi. Asta de fapt e o albire a banilor negri, la nivel naţional. Sepractică. Se practică, fac statele lucrul ăsta pentru interesul naţional",a afirmat Becali în stilul său inconfundabil şi atât de sincer.

În timp ce unii afacerişti sunt gata săîmpartă aproape frăţeşte cu statul banii obţinuţi din afaceri necurate, Fisculmoşeşte un departament pentru verificarea averilor nejustificate, care vaîncepe să lucreze prin august. Deocamdată, procedurile de impozitare aveniturilor nedeclarate sunt un mister şi pentru guvernanţi, pentru că n-aufost stabilite. Nu există nici norme de aplicare a legii adoptate în lunadecembrie 2010. Ministrul finanţelor spunea că sunt vizaţi 1-2% dintrecontribuabili. Probabil ăia fraieri. Căci şmecherii şi-au pus de mult averilela adăpost.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DETECTIV
17 Feb 2011

LOBBY PE LANGA AMERICANI SA DEVOALEZE DIN PARADISURILE FISCALE CONTURILE ROMANILOR ! SI ATUNCI VETI VEDEA "UNDE SUNT BANII DUMNEAVOASTRA"!....
SILE
17 Feb 2011

Nu e deloc o ineptie. Al Capone a fost prins de functionari din aparatul fiscal.Problema e daca vom putea avea un edificiu legislativ clar si coerent si functionari profesionisti si integri in stare sa-l puna in aplicare.O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image