2018-12-16 22:15


O nouă specie în piaţă: beizadeaua de criză

 |  21:00

Nici nu se trece de prânz şi deja apare ştirea despre el. Ori a bătut pe careva, ori a ţepuit câţiva guşteri pe net sau s-a dat cu bolidul pe Autostrada Soarelui până a înroşit ecranele aparatelor radar. Oricum ar fi, măcar jumătate de zi e vedetă. Apare pe sticlă, se alintă la camere spunând că nu vrea să fie filmat şi la final dă cu subsemnatul pe un proces-verbal sau în cel mai rău caz face o declaraţie în faţa instanţei. Ăsta e specimenul nou apărut al vremurilor noastre:beizadeaua de criză.

Fie că este fiu de judecător, odraslă de poliţist sau prunc de politician sus-pus, beizadeaua iese-n faţă. Şi de fiecare dată, parcă trase la indigo, vin şi scuzele părintelui: “N-am nici o vină pentru faptele copilului. Să răspundă în faţa legii”. Până şi primul om în stat, preşedintele Traian Băsescu, s-a văzut nevoit să dea o astfel de replică. Doar că nu pentru copii, ci pentru fratele care se pregătea să ducă armament peste graniţă.

Sigur că nu se poate ca un părinte săfie condamnat pentru faptele copiilor. Dar nici noi, cei care urmărim zilnic ştiri cu beizadele, nu putem fi luaţi de fraieri. Este clar pentru toată lumea că această nouă specie nu a apărut peste noapte. Ea a făcut ochi şi a prins curaj în ani şi ani. S-a hrănit cu ştiri despre cei ca ea, care în loc să înfunde puşcăria, scăpau basma curată. Şi când s-a întremat, a ieşit la vânătoare. Se pare că îi dăunează doar excesul de mediatizare, care e precum tămâia pentru drac sau usturoiul pentru vampir. În cazul ăsta, protectorul cu robă, cu epoleţi sau cu funcţie de partid îşi pierde brusc puterile şi invocă “Domnia legii în societate”. Şi apoi aşteaptă ca scandalul să se stingă, pentru a-şi scoate beizadeaua din necaz.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...