2019-01-22 06:29


Olanda stă la poarta Cotrocenilor

 |  21:00

Ambasadorul olandez în România nu prea este ambasador, pentru că nu şi-a prezentat scrisorile de acreditare în faţa preşedintelui Băsescu. Bine, de ceva vreme nici România nu mai are ambasador la Haga. De facto şi fără mult tam-tam, România a rupt relaţiile diplomatice cu Olanda. N-avem ambasador la ei, nici ei nu au ambasador la noi.

Conform unui calendar stabilit cu mai mulţi ani în urmă, România şi Bulgaria trebuiau să adere la spaţiul Schengen în luna martie 2011, adică românii să aibă posibilitatea de a călători în Europa fără a mai fi controlaţi la frontiere. A trecut de ceva vreme luna martie 2012 şi România tot nu a intrat în spaţiul Schengen. Vreme de doi ani au fost verificate frontierele României şi toate rapoartele au fost favorabile. Doar că din martie 2011 Olanda se opune aderării României la spaţiul Schengen, legând această aderare de situaţia din justiţie (cele două neavând de-a face una cu cealaltă).

Nici Germania sau Franţa nu sunt foarte fericite de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. În primul rând, din cauza faptului că astfel se creează un culoar direct cu Grecia, iar frontierele Greciei sunt vraişte şi uşor de trecut pentru imigranţii ilegali din Orientul Mijlociu şi Asia. Acum nici vorbă de vreo modernizare a frontierelor elene - de unde bani şi cine va plăti?

Este ceva ciudat în această încăpăţânare a Olandei. Ambasadorul Danemarcei (care deţine preşedinţia UE) spunea că trebuie să ne înţelegem cu olandezii pe culoare. Poate Olanda vrea ceva ce nu poate spune cu voce tare. Atunci mai bine să aştepte în faţa porţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-06-24

TAGURI: olanda, cotroceni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TICU
11 Apr 2012

Felicitări domnului George Damian pentru că nu a căzut în plasa în care au fost prinși majoritatea celorlalți jurnaliști care fac confuzie între ACREDITARE și PREZENTAREA SCRISORILOR DE ACREDITARE. Într-adevăr, ambasadorul nostru (Matei-Viorel Ardeleanu) nu a ajuns la Haga, pentru că abia a fost acreditat de președintele Băsescu la 28 martie 2012, iar Alexandru Victor Micula, ultimul ambasador, a fost retras de-acolo la 13 mai 2011.
PIT
12 Apr 2012

Suntem tari ce mai olandezii tremura toti si sunt cu sufletul la gura sa afle ce se intampla cu acreditarea ambasadorului lor in buricul Europei.PS pe surse vin informatii ca datorita acestor fapte si reactiei in lant Olanda se v-a scufunda.
Random imageUltimele stiri

loading...