2019-01-24 07:35


Oprescu îşi face statuie pe banii bucureştenilor

 |  19:58
Oprescu îşi face statuie pe banii bucureştenilor

Ultima trăsnaie aprimarului nostru, Sorin Oprescu, mare “investitor” în statui şi ceasuriaurite, a fost să îngroape peste 600.000 de euro într-un monument închinataviaţiei române. Un monument-simbol, dacă am înţeles bine, ce va fi plantat înmare viteză pe strada Fabrica de Glucoză, în faţa Muzeului Aviaţiei. Primaruln-a explicat graba de a cheltui o sumă uriaşă pe un monument despre caremai-marii aviaţiei habar nu au. Cum n-a justificat nici motivul pentru care primăriava aloca peste 440.000 de euro pe nişte machete absolut “indispensabile” pentruoraş. Ce au în comun cele două proiecte care vor scoate din vistieria primărieipeste un milion de euro? Acelaşi artist plastic care le va realiza, AdrianaValentina Ivan, în baza unor contracte de atribuire directă. Acordate dupăcriterii ştiute doar de edilul general.

E limpede pentrutoată lumea că Sorin Oprescu are o mare pasiune pentru statui şi monumente. N-ofi Bucureştiul asfaltat sau semaforizat ca o capitală europeană, n-om aveaspitale moderne sau şcoli în care părinţilor să nu le fie frică să-şi lasecopiii, dar cu monumentele stăm binişor. Dacă primarul nu comandă unele noi, lereamplasează pe cele vechi. În fond, impresia contează!

Mă gândesc cădoctorul o vrea să intre în Cartea Recordurilor drept primarul care a comandatşi a mutat cele mai multe statui... I s-o fi deschis apetitul de Guiness Bookdupă ce a intrat în celebrul catastif cu cel mai lung cârnat afumat din lume şicu cei mai mulţi Moşi Crăciuni adunaţi într-o piaţă.

Acum, să fim sinceri,cu ce altceva să se remarce? Cu celebra autostradă care nu e doar suspendată,ci şi invizibilă? Cu demolarea clădirilor-monument de pe diametrala Uranus saucu cele peste o sută de străzi pline de gropi în acest moment? Cu parcărileinexistente? Cu cele 30 milioane de euro pierdute de municipalitate, în 2010,în procese cu diverse persoane?

Una peste alta,Primăria Capitalei a cheltuit cinci milioane de euro pe statui, anul trecut.Nu-i tocmai rău, pentru un an de criză. Alte monumente şi grupuri statuare suntdeja arvunite. În plus, Sorin Oprescu vrea să pună la primăvară plante exotice pe malurileDâmboviţei şi să refacă fântânile arteziene. Se va ascunde, astfel, gunoiulunei capitale în care domneşte legea junglei sub un superb covor de bambus pecare tronează, desigur, statuia imaginară a edilului nostru care ne cheltuieştebanii cu - să recunoaştem - foarte multă graţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
13 Ian 2011

Daca municipalitatea pierde bani,in urma retrocedarilor,e vina lui Oprescu?Asta e sistemul:justitia da o hotarare,iar Primaria si Oprescu trebuie sa o puna in practica!
Random imageUltimele stiri

loading...