2017-01-21 23:38

EDITORIAL


Oprescu şi candidatura, Udrea şi mitraliera

 |  19:27
Oprescu şi candidatura, Udrea şi mitraliera

În timp ce zăpada îngropa Capitala, iarnămeţii blocau bulevardele, spre disperarea şoferilor, primarul general SorinOprescu ne-a dat, în sfârşit, o veste bună. “Candidez la primărie şi în 2012,am o serie de lucrări pentru care am de gând să mă lupt, am o ambiţie în mine”,a spus edilul-şef. Oprescu n-a precizat ce anume i-a stârnit brusc “ambiţul”,mai ales că mai sunt aproape doi ani până la alegeri. Să fi fost incitat de proiectulElenei Udrea privind “desfiinţarea” primarilor de sector şi atribuirea de puterisporite pentru primarul general, aşa cum prevede Legea Capitalei? Să fie oîncercare de a contracara anunţatele intenţii de candidatură la această funcţievenite de la nume grele precum Neculai Onţanu sau Marian Vanghelie?

Sorin Oprescu spune că nu are emoţii cuprivire la lupta cu posibilii săi contracandidaţi. “Va fi o piesă de teatrucare va fi benefică. De ce să am emoţii?”, a întrebat edilul. Aici aredreptate. Căci nici un primar al Capitalei din ultimii 20 de ani nu şi-a jucatrolul mai bine ca el. De când a fost ales, vizionăm cu toţii un serial dramaticîn care personajul principal performează în scene uimitoare, promiţându-ne totmai multă acţiune în episoadele viitoare. Că totul e ficţiune, nu areimportanţă. Publicul are show, iar sondajele îl dau favorit. Cel puţindeocamdată.

În primăvară, bucureştenii vor fi chemaţi lareferendum, pentru a decide dacă vor să-şi mai aleagă primarii de sector saudacă dau undă verde proiectului avansat de Elena Udrea, prin care aceştia săfie aleşi de consilieri şi să nu mai dispună de bugete proprii. Deşireferendumul a fost propus de liberali, grav loviţi de perspectiva de a pierdesupremaţia asupra celui mai bogat sector al Capitalei, Sorin Oprescu a acceptatpe loc organizarea acestuia. De ce? Fiindcă vrea să utilizeze referendumulpentru a-şi testa în mod real şansele la o nouă candidatură, consultând populaţia,cu această ocazie, în legătură cu proiectele sale majore.

Cu simţ fin de politician, Sorin Oprescu n-ascăpat prilejul de a lansa deja primele atacuri la adresa edililor de sector:“S-a vorbit de buget consolidat la nivelul primăriei. Sunt de acord, pentru căaltfel toţi primarii pun flori. Şi în momentul acesta hotărârile politiceexcedează administraţia. Aş vrea mai multă putere pentru a hotărî direcţiilestrategice de dezvoltare a sectoarelor”, a subliniat el.

Pe scurt, Oprescu a dat startul campanieielectorale pentru primărie, în contextul în care proiectul Legii Capitalei îivine mănuşă. Şi unde mai pui că beneficiază şi de sprijinul nemijlocit alElenei Udrea, care îi “mitraliază” de câte ori are ocazia pe toţi cei care sepun în calea fericirii bucureştenilor, contestând proiectul prin care primariide sector sunt tăiaţi definitiv de la porţie...


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image