2019-01-23 05:22


Părinţii vor doar adevărul

 |  17:01
Valentina Grigore

Bătaie de joc la adresa a mii de tineri - aşa se poate cataloga atitudinea conducerii UMF şi a ministrului Costoiu în problema spinoasă a admiterii la Medicină.

Sătui să stea la mâna mai marilor din Educaţie, care ar trebui să facă lumină în scandalul admiterii la Medicină, părinţii au luat atitudine şi au găsit, cu ajutorul specialiştilor, greşelile din grila de examen. Care nu sunt două, aşa cum a recunoscut conducerea UMF, nici aproximativ 20, cum s-a tot vehiculat în presă, ci sunt 10, de-ajuns cât să distrugă şansele aspiranţilor la Medicină. 

De ce s-a ajuns la această situaţie? De ce părinţii  au trebuit să rezolve pe cont propriu subiectele din grilă? Pentru că ministrul Costoiu le-a răspuns ironic că nu există alţi specialişti, în afară de cei din comisia UMF, care să determine dacă rezolvările din grila de corectare erau greşite sau nu. Pentru că aceeaşi comisie de la UMF a corectat lucrările după o grilă greşită. Pentru că părinţii şi viitorii studenţi nu mai au încredere în această comisie că le va spune, într-un final, adevărul. Pentru că efectele ar fi dezastruoase. Zece întrebări corectate greşit ar putea întoarce şansele pentru zeci de candidaţi. Iar universitatea nu îşi permite să suplimenteze numărul de locuri, mai ales pentru că 200 din cele cu taxă au fost deja antamate celor cu dare de mână care plătesc 5.000 de euro doar ca să intre la Medicină. Cel puţin aşa a susţinut rectorul Ioanel Sinescu în faţa cohortei de candidaţi nemulţumiţi care erau pregătiţi să ia cu asalt universitatea.

Ce rămâne de făcut? Părinţii nu vor decât adevărul, până la urmă este în joc soarta copiilor lor care s-au pregătit ani de zile pentru acest examen. Petiţia trimisă atât ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, cât şi rectorului Ioanel Sinescu atrage atenţia asupra abuzurilor grave constatate în corectarea grilelor de examen. Abuzuri care ar putea ajunge în instanţă, dacă nu sunt făcute publice subiectele şi algoritmul de corectare, iar conducerea UMF continuă să acopere greşelile celor care au întocmit subiectele. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-08-01
Citeste si:
Grile greşite la examenul la Medicină. Plângere publică la UMF “Carol Davila” - DOCUMENTE
„Stop ilegalităţilor de la UMF Carol Davila!”. Candidaţii şi părinţii cer publicarea grilelor şi baremului de la examenul la medicină

TAGURI: admitere, medicina, mihnea, costoiu, ioanel, sinescu, greseala, subiecte, examen, petitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...