2018-09-25 00:29


Partidul BOR

 |  12:23
Robert Veress

Cum era de așteptat, Biserica Ortodoxă a strâns repede un milion de semnături pentru modificarea Constituției, în sensul interzicerii explicite a căsătoriilor homosexuale. Nu știu câți au realizat cotitura istorică produsă atunci când BOR a decis să se implice explicit într-o campanie politică (chiar dacă se vorbește de o „inițiativă cetățenească”, iar semnăturile sunt strânse, efectiv, de ong-ul Coaliția pentru Familie, demersul este eminamente politic, BOR acționând ca un partid, cu excepția faptului că nu este înscris ca atare și nu participă la alegeri - nu încă). În acest moment, liderii BOR pot face ce vor cu această națiune. Majoritatea ortodoxă ar vota orice inițiativă a clerului. Și absolut nimic nu garantează că înaltpreasfinții se vor opri la treaba cu „pedindosnicii”.

De pildă, se prea poate ca, în curând, să se impună, printr-o directivă a Uniunii Europene, ca statele membre să legifereze căsătoriile homosexuale. Dacă se va ajunge la referendum și se va vota modificarea Constituției în sensul interzicerii căsătoriilor homosexuale, România nu va putea respecta directiva europeană, întrucât Constituția nu poate fi modificată de legislația europeană (Curtea Constituțională a decis că legislația europeană prevalează legislației interne, cu excepția Constituției). Ca atare, am rămâne „puri”, dar parte integrantă dintr-o Europă „păcătoasă”, iar Biserica s-ar putea să nu tolereze acest lucru și să ceară referendum pentru ieșirea din UE.

Mai departe, având în vedere că popii au ajuns să sfințească orice i se năzare creștinului că ar merita blagoslovit, de la cotețul găinilor la cărțile scrise în pușcărie de Gigi Becali, orice poate fi catalogat drept sfânt ori lucrătura diavolului, în funcție de câtă agheasmă se „investește”. Dacă ÎPS Daniel nu și-ar da binecuvântarea pentru o eventuală creștere de taxe, ar fi coada necuratului ce trebuie retezată: referendum!

Vox populi, vox Dei, nu? Adică, ce ar fi rău în toate astea, dacă așa vrea poporul, majoritatea - chiar dacă majoritatea e materie primă pentru Vax populi*? Celor care și-ar dori ca popimea să guverneze țara, în ideea că asta ar opri jaful și criza de moralitate, fiindcă „Cel de Sus” ar fi la putere, le spun că în Arabia Saudită tocmai a fost interzis sportul minții, șahul, pentru că i-ar învrăjbi pe combatanți, fapt ce contravine Coranului. E adevărat, discutăm de o altă religie, cea musulmană. Însă, exagerări de acest tip se întâmplă în absolut toate religiile. De aceea, societățile moderne, progresiste, sunt laice.

Pe de altă parte, este imposibil însuși conceptul de națiune în care voința majorității se impune în toate. Fiindcă majoritatea își dorește lucruri care nu pot coexista și, de multe ori, sunt absurde. De exemplu, dacă s-ar face referendum prin care să se stabilească numărul de ore lucrate într-o săptămână și s-ar pune ca variante 10, 20, 30, 40, 50, care credeți că ar fi votată? Dar dacă, totodată, s-ar face referendum și pentru salariul minim și s-ar pune ca variante 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 și 5.000 de lei?

*Rubrică a emisiunii Starea Nației, difuzată de TVR


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-31
Citeste si:
Reflector

TAGURI: Biserica ortodoxa, bor, referendum casatorii homosexuale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


D-LE VERESS…
24 Ian 2016

Cu tot respectul – este adevărat că românii se complac înt-un veșnic Vax Populi nerealizând precum brânza care în genere este BUNĂ, dar/doar că trebuie să iasă din burduful de câine pentru a arăta că știe, poate să îndestuleze și să ostoiască nu numai stomacuri de câine care are alt PH față de cel uman ci, însăși stomacurile tuturor românilor screpezite și hiperacide datorate aceleiași mâncari date de 25 de ani, lipsite de calciul necesar oaselor și dinților pentru a se mișca ori mușca (după caz), atât conducători netrebnici (traseiști precum cățeaua care ridică coada la care câine vrea, indifferent la ce ”rasă” de câine, cu sau fără pedigree, numai pui (asemeni) să iasă…), deci perindați prin ”n” partide, cât și datorită neimplicării anumitor personaje din BOR (preoți și/sau IPS-țiți) care au avut/au rolul de-a atrage atenția la modul cel mai aprig și mai serios cu putință atunci când lucrurile degenrează, o iau razna…ȘI în poporul ”laic” datorită deciziilor bezmeticilor conducători (e-adevărat -născuți, crescuți și catapultați TOT din masa largă…) care, dar o dată ajunși la putere au uitat (indestulați fiind) și ieșiti din greul viețuirii de zi cu zi, nemaiștiind cine sunt, de unde se ”trag” și mai ales, cine i-a ales ca să-i reprezinte!
BOR, DUPă PăREREA MEA
24 Ian 2016

Trebuie să stea de strajă, chiar dacă ia bani de la Stat(ul) laic, având datoria și obligația moral-creștinească să-l ȘI tragă de urechi când devine tupeist și nesimțit atacănd credința ortodoxă…cu sau fără ”sprijin” din afară! Altminteri, nu și-ar mai avea sensul și rostul în societate (chiar laică fiind…), dacă nu știe (ori nu vrea) să apere Adevărul de credință care este Hristos, nu altcineva!
ÎN PRIVINțA SOCIETățILOR
24 Ian 2016

și ”progresiste” care-s musai LAICE…se vede cu ochiul LIBER unde au ajuns – biserici în care se dau concerte datorită lipsei enoriașilor, inclusiv concerte hard-rock, celebrări masonice și câte alte nebunii! Așa au ajuns că creadă albului că-i negru, și negrului - alb…curios cum de toți aceșit ”progresiști” laici plâng (ca tot omul) când le mor cei dragi, cheamă preotul pentru prohodire, se roagă (cel puțin in sineși) pentru cel/cea plecată…iar la Botez sau cununie, tot în Biserică-i găsești chiar dacă o iau ca pe-o celebrare sau tradiție. Concluzia este că ”omul este un zeu pogorât din Ceruri care și-aduce aminte pururi de ceruri”, deci conștient de originea sa dublă - și pământească și cerească!
ÎN PRIVINțA SFINțIRII
24 Ian 2016

a ORICE, ține mai mult de superstiție decât de credință, iar oficierea unor astfel de sfințiri ține de credința invincibilității asupra lucrului sfințit (însuflețit sau nu) cerut de cel care vrea o astfel de sfințire, dar și de interesul preoților (al unora dintre ei…) de a-și vedea ceva bânuți în buzunar. Bine-nțeles că cel care cere să i se sfințească mașina și i se și sfințește, nu-l absolvă de o trăire dacă nu creștinească, măcar morală! Nu după ce-ai sfințit mașina, te duci cu ea la curve sau la furat, spre exemplu! Sau, ceri nerușinat unui preot să intre la budă să ți-o sfințească (altă nebunie)!
LA FEL…BOR NU POATE
24 Ian 2016

Să fie implicată la modul absolut în treburile Statului ”laic” , cu rol decizional fiindcă are din start aripile tăiate – nici mirenii, nici cei în sutană, împreună…nu mai slujesc cu adevărat Absolutului, Adevărului…. cel mult amestecat și cu dorința unui RAI terestru, pentru care s-ar face (unii) chiar frate cu…dracu (ceea ce și fac…aducând lumea la dezastru)! Asta e, din păcate…DAR, trebuie să ne luăm NU după ei, ci după cei care stau neclintiți, necuceriți de mrejele aruncate (d)in plasa lumii iubitoare de plăceri și fericiri vremelnice, fără a lua seama și la altfel de bucurii – nematerialnice și vesnice! P.S. Asculta-ți-le discursul…sunt adevărați cuceritori de inimi (în sensul bun) și te fac să vezi dincolo de stratosferă, de lumea asta!
ÎN PRIVINțA ”SUPERIORITă
24 Ian 2016

Directivelor U.E. față de directivele propriei Constituții ori a propriilor conștiințe, mai bine ieșirea din U.E.! Nu poți, n-ai voie să cânți pe gardul meu din lemn de stejar, dăltuit de un român care îngâna o doină de-a noastră străbună, băgând prin gard, pe lângă niște euro (ca să mă ”cumperi”) legi care contravin legilor bunul –simț, legilor naturale de a se uni o femeie c-un bărbat doar pentru că tu, decerebrat și anormal cum ești/preferi să fii…vrei altfel! Este împotriva legilor firii și-a Adevărului absolut! Așa că du-te tu cioară (sau stăncuță neagră) în FUND-ul căldării de fum și de pucioasă, de unde-ai venit…și lasă omul, românii să se iubească în mod natural, așa cum i-a lăsat natura dpdv fiziologic (dacă ești ateu) ori Dumnezeu (dacă ești creștin).
PE DE ALTă PARTE,
24 Ian 2016

Dacă BOR acționează ca un partid, de ce nu faceți reclamație UNDE trebuie? Știu…vreți să arătați natura duplicitară a unora din BOR dar și ineficacitatea implicării lor sprijinind asociații ”laice” când de fapt…adevărul lor de credință liber-exprimat, va prima cu adevărat și măștile date jos de Rusalii, la Constantinopol (anul acesta) DACĂ vor fi de acord cu scoaterea capitolelor din Biblie a Sodomei și Gomorei (asta apropos de căsătoriile dintre homosexuali), implicit a recunoașterii unanime că evreii (poporul ales) L-au condamnat și ucis pe Hristos! Vom vedea….până atunci, nu-i bag în troaca cu porci pe toți, fiindcă sunt și dintre/printre ei oameni care iubesc Biserica, pe Hristos și enoriașii săi care merită TOT RESPECTUL!
AUTOR
24 Ian 2016

Vă mulțumesc pentru comentarii. Vorbiți de o „datorie și obligație moral-creștinească” a Bisericii de a „trage de urechi” statul. Cred că fiecare cetățean are obligația de a „trage de urechi statul” și, dacă această obligație ar fi fost respectată, nu am fi fost azi, aici (așa). Dar trasul de urechi este una, iar acțiunea politică este alta. A te pronunța, prin toate mijloacele de comunicare avute la dispoziție, împotriva căsătoriei între persoane de același sex e una, a iniția o campanie de semnături pentru un referendum care să modifice Constituția este cu totul și cu totul altceva.
MDA....
24 Ian 2016

Într-adevăr, Statul (în genere) trebuie tras de urechi când o ia razna prin alegerile pe care le face, adesea împotriva poporului care l-a ales să-l reprezinte, dar și-n particular, de către orice român care se simte lezat, ofensat de atitudinea ostilă a Statului (prin legile sale) luate împotriva și nu în beneficiul lui. Și DA, sunt de acord că dacă am avea curaj, spirit civic pronunțat, alături de simțul dreptății care trebuie să primeze, n-am fi avut societatea de azi - surdă, mută, aproape autistă la răul specific care s-a născut după 89 și se propagă ca o plasă peste noi, cuprinzând ca o melasă toată masa de români. Ce n-am înțeles este împotrivirea Dvs.în strângerea de semnături pentru un referendum care ar modifica Constituția. Oricum e în zadar referendumul pentru că două articole din Constituție se bat cap în cap, iar prin cel de-al doilea rămâne cum s-a stabilit - legiuitorul este Parlamentrul, și nu poporul. Dar chiar și-așa....o formă de protest (asta sau de alt fel), tot trebuie să existe dacă ne dăm/credem normali și, mai ales CREȘTINI.
INTREBARE
25 Ian 2016

Din ce sursa aveti fraza: (Curtea Constituțională a decis că legislația europeană prevalează legislației interne, cu excepția Constituției). ?!
AIDE-MÉMOIRE
25 Ian 2016

ARTICOLUL 20 din Constitutia Romaniei (1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte. (2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.>>
AUTOR
25 Ian 2016

Răspunsul la întrebarea referitoare la Constituție: Decizia nr.80 din 16 februarie 2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 246 din 7 aprilie 2014. Stabilind, prin propunerea de revizuire a Constituției, că dreptul Uniunii Europene se aplică fără nicio circumstanțiere în cadrul ordinii juridice naționale, nedistingând între Constituție și celelalte legi interne, echivalează cu plasarea Legii fundamentale într-un plan secund față de ordinea juridică a Uniunii Europene. Neconstituționalitate în raport de prevederile art.152 alin.(2) din Constituție, referitoare la limitele revizuirii Constituției. Curtea a reținut că Legea fundamentală a statului – Constituția – este expresia voinței poporului, ceea ce înseamnă că aceasta nu își poate pierde forța obligatorie doar prin existența unei neconcordanțe între prevederile sale și cele europene. De asemenea, aderarea la Uniunea Europeană nu poate afecta supremația Constituției asupra întregii ordini juridice. Mai multe aici: http://iaduer.ro/?p=3490
AUTOR
25 Ian 2016

Împotrivirea mea nu se referă la strângerea de semnături în scopul unui referendum (inițiativă constituțională), ci la implicarea Bisericii în acest demers, care devine astfel echivalent unei lovituri de stat.
FLAVIUS
26 Ian 2016

Sa ma iertati, dar sunteti penibil apropo de echivalarea cu o lovitura de stat. Chiar imi pare rau pentru dumneavoastra, chiar si din punct de vedere intelectual, al capacitatii de informare si asimilare, ca sa nu mai vorbim de lipsa elementara a unei minime bune credinte si verticalitate. 1. Initiativa este una cetateneasca, puteti verifica pe website coalitiapentrufamilie.ro, toate datele sunt publice. 2. Nu numai Biserica Ortodoxa Romana se implica in acest demers ci toate cultele, organizatiile, asociatiile si alte entitati, precum si persoane cetateni ai Romaniei care considera ca reflecta dorinta lor. 3. E ca si cum ati fi suparat si ati urla ca nu se cade ca, de exemplu, Comitetul Olimpic Roman se implica in sustinerea initiativei clujenilor de a gazdui jocurile olimpice de iarna din 2022. Ma mir ca aveti un job in presa. SIncer. Nu are sens decat in postura de coada pentru tot felul de topoare la comanda.
CRISTIAN DINESCU
26 Ian 2016

Domnule autor, eu o singura nelamurire am, de ce atata ura in mesajul dumneavoastra?
DRAGOS
26 Ian 2016

Coaliţia pentru Familie şi Constituţie: Este greu să scrii despre sute de mii de oameni când vrei să denigrezi. În primul rând Coaliția nu este un ONG ci o platformă civică în care în momentul de față sunt angrenate asociații, grupuri civice, persoane numărând împreună peste 80.000 de voluntari. În al doilea rând realitatea „scapă” unui anumit segment din presă : românii ortodocși, catolici, baptiști, penticostali, reformați, evangheliști sau creștini din alte culte, cetățeni români, maghiari, aromâni, romi, sârbi, lipoveni, etc. au semnat împreună pentru definirea familiei în Legea fundamentală a României. Este momentul societății civile creștine, șansa României să se pronunțe democratic pe tema valorilor familiei dincolo de toate presiunile și manevrele politice! CORECT!!! Robert Veress informati-va mai bine pe viitor si nu mai dezinformati poporul. Rusine!
NENEA
26 Ian 2016

Ce scrii matale nu se potriveste cumva, exact în partea opusă? Adică acesta e demersul obscur al democratiei totalitare impuse de ong-urile lui Soros.
ANDREI
26 Ian 2016

Exact ca in bancul cu bagabontul clasei ... iti place ma de prietena mea ? Daca zici da, ti-o furi ca vrei sa te dai la ea, daca zici nu, ti-o furi, ca e urata ... Ce ati fi vrut Domnule Autor sa faca BOR? Daca sustine, de ce sustine, daca nu sustine, de ce nu sustine ... cat despre organizarea propriu zisa, nu ati vazut actele de pe site-ul coalitiei? Cine ati fi vrut sa fie acolo ca sa aveti certitudinea ca nu e initiata de BOR? Toma Patrascu ...?!!!! Cine e BOR pana la urma? Nu e comunitatea tuturor crestin ortodocsilor?
MERGPEJOS
27 Ian 2016

Art. 148 al constitutiei Romaniei ori nu-l cunosti, ori il neglijezi cu buna stiinta (ca sa nu spun rea vointa). Trecand peste nevoia presanta de a atribui calificativele complete acestui pseudo-articol (cu pretentii de editorial), tin sa te anunt draga dactilografule (caci nici macar la rangul de formator de opinie n-ai putea sa te ridici, daramite la cel de autor) ca aliniatul 2 al acestui articol 148 spune exact ce n-a stiut lumea atunci cand s-a facut propganda pro-europeana in vederea aderarii Romaniei la Uniunea Eurooeana, si anume ca (pe scurt si babeste): constitutia uniunii europene primeaza in fata celei a Romaniei.
AUTOR
27 Ian 2016

@MERGPEJOS Dacă te-ai fi uitat puțintel mai sus, în comentarii, ai fi constatat că, dimpotrivă, cunosc și nu neglijez. Reproduc, din nou: vezi decizia Curții Constituționale nr.80 din 16 februarie 2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 246 din 7 aprilie 2014. Stabilind, prin propunerea de revizuire a Constituției, că dreptul Uniunii Europene se aplică fără nicio circumstanțiere în cadrul ordinii juridice naționale, nedistingând între Constituție și celelalte legi interne, echivalează cu plasarea Legii fundamentale într-un plan secund față de ordinea juridică a Uniunii Europene. Neconstituționalitate în raport de prevederile art.152 alin.(2) din Constituție, referitoare la limitele revizuirii Constituției. Curtea a reținut că Legea fundamentală a statului – Constituția – este expresia voinței poporului, ceea ce înseamnă că aceasta nu își poate pierde forța obligatorie doar prin existența unei neconcordanțe între prevederile sale și cele europene. De asemenea, aderarea la Uniunea Europeană nu poate afecta supremația Constituției asupra întregii ordini juridice. Mai multe aici: http://iaduer.ro/?p=3490
AUTOR
27 Ian 2016

@ Andrei Biserica poate spune: nu primim homosexuali în biserici, nu îi cununăm, nu le facem slujbe de înmormântare. Fiindcă e vorba de legile Ei. Dar nu poate cere ca interdicția Ei să se propage și asupra politicilor statului. Cum ar fi ca cineva să ceară referendum pentru revizuirea nu știu cărui articol din Biblie? E același lucru cu amestecul Bisericii (al oricărei Biserici) în Constituție / legislație. Asta dacă nu ne propunem să devenim stat ortodox, cu patriarh-președinte.
BOGDAN
27 Ian 2016

Stimabile autor, Ai dreptul la opinie dar nu ai dreptul de a jigni. Faci parte din acea categorie de oameni care tipa ca e discriminata in timp ce arunca cu noroi si pun pumnul in gura celor ce au o opinie diferita de a lor.
AUTOR
27 Ian 2016

@ Bogdan, imi indici, te rog, pe cine am jignit si prin ce expresie? Unde am tipat despre discriminare? Cum am pus pumnul in gura si cui?
IULIAN TRETELNITCHI
28 Ian 2016

Prin legiferarea casatoriilor de acelasi sex se urmareste chiar atacul impotriva BOR. Un barbat nu poate fi in prezent hirotonit preot decat daca este casatorit (cum scrie in Biblie cu o femeie), nu discutam de calugari. Ce se intampla daca doi absolventi de seminar s-ar casatoril legal dupa legile UE si apoi ar cere sa fie hirotoniti preoti ? Daca nu ar obtine aceasta ar face plangeri pt discriminare in tara sau la CEDO si ce ar obtine..? Ar obliga BOR sa le acorde aceasta "functie" ca preotii sunt si angajati ai statului si salariati la stat. Asta...ar fi 'Uraciunea pustiirii' adica sa slujeasca lui Dumnezeu un om ce face pacatul pentru care Dumnezeu a distrus Sodoma si Gomora iar in vechiul testaent erau pedepsele foarte aspre. In concluzie ar insemna disparitia BOR. Deci este justificat sa ia atitudine BOR ? Eu zic ca da pentru a se apara, a apara enoriasii ei si nemul acesta ortodox. Apropos Biserica nu inseamna numai cladiri si clerici ci si majoritatea credinciosilor ortodocsi practicanti din aceasta tara....cati or fi ei...1 milion pana acum..
MERGPEJOS
02 Feb 2016

http://www.culturavietii.ro/2016/01/12/o-istorie-nefardata-a-prabusirii-imperiului-roman-de-apus-homosexualitatea-afisata-public-si-exploatarea-nemiloasa-a-saracilor-viciile-care-au-dus-la-prabusirea-unei-civilizatii-marturia-scriitorul/ Recomand aceasta lectura. Este folositoare.
MERGPEJOS
02 Feb 2016

A, si era sa uit ceva ce am uitat sa remarc data trecuta: ortodoxia NU este o religie (oricat de deprimant ar parea pentru unii)!
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...