2017-01-16 22:13

EDITORIAL


Patriotismul lui Traian în viziunea onirică a lui Mircea - „Nu abdic, să mor io”

 |  19:44
Patriotismul lui Traian în viziunea onirică a lui Mircea - „Nu abdic, să mor io”

„Nu există-n lumea asta frate ca al meu” suntversurile unei celebre manele, care animă foarte multe petreceri șiatmosferele din cârciumi, fiind în topul dedicațiilorcerute lăutarilor. I se potrivește de minune(apropo de manele) lui Mircea Băsescu, pentru că nu s-a lăsat până nu i-a ținuthangul președintelui arătându-șifilonul genetic al caracterului și personalitățiice mustesc de atitudini zeflemitoare, acide și,pe alocuri, infecte.

Pentrucă nu a fost de ajuns că fratele său a călcat în picioare (evit să folosesctermeni de argou, care, de altfel, ar caracteriza deplin felul de a fi al președintelui)istoria României (pe care, ieri, o preaslăvea la Ziua Drapelului) MirceaBăsescu s-a așezat moț deasuprascandalului. El a debitat, ieri, că Traian, dacă ar fi fost rege (deșiare nume de împărat) și i s-ar fi puspistolul la tâmplă, s-ar fi lăsat împușcat, însă nuar fi abdicat în ruptul capului.

Deosebitde faptul că trăim alte vremuri, cu totul șicu totul diferite față de acele momente,care nu suferă nici măcar o comparație forțată,expresia „după război, mulți viteji searată” nu i-ar face cinste nici lui Mircea Băsescu, nici fratelui său. Pentrusimplul motiv că nu sunt, ci doar se dau drept viteji. Dar, ca să-i facemhatârul lui Mircea Băsescu, ne prefacem că este război șijucăm rolurile de cotropitori și învinși(simulăm doar că este război, ca să rămânem în peisajul oniric al fratelui președintelui).Și iată-l pe Traian Băsescu, în biroul său dela Palatul Cotroceni, asediat de unguri, care cer Ardealul înapoi (este unsimplu scenariu construit în jurul visului utopic al maghiarilor). Brusc, năvalădau Laszlo Tokes și membri ai Gărzii Maghiare înarmațipână în dinți somându-l cu automatele la tâmplă pe președintesă semneze cedarea teritoriului transilvănean. Ce credețică face Traian Băsescu (păstrând scenariul închipuit de Mircea)? Fireștecă refuză să semneze actul de abdicare, de rămânem șifără președinte, șifără Ardeal.

Revenindla realitate, care este patriotismul fratelui dumneavoastră, domnule MirceaBăsescu? Vânzarea flotei comerciale a României este cumva dovada neprețuiteiiubiri de țară? Lingușireaungurilor pentru a nu pierde puterea este tot o expresie a nemărginitei sale dragostede patrie? Îndemnul către români să plece peste granițepentru un trai mai bun demonstrează civismul președintelui?Să fim serioși.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image