2017-01-19 06:41

EDITORIAL


Patru argumente împotriva Alianţei PSD-PNL-PC

 |  15:20
Patru argumente împotriva Alianţei PSD-PNL-PC

N-aş vrea să mi-o luaţi în nume de rău, dar senzaţia meae că Alianţa PSD-PNL-PC va fi greu, foarte greu de realizat. Aş zice chiarimposibil de înfăptuit. Să vă spun de ce. Unu la mână: în afară de ura pentruTraian Băsescu, nu-i uneşte nimic. E totalmente greşit să te lupţi cu un om. Caformaţiune politică - şi cu atât mai mult în cazul de faţă, ca alianţă politică- trebuie să te lupţi cu o idee. Doi la mână: ei n-au găsit (şi nici nu cred căvor găsi) un mesaj politic esenţial, uşor de transmis elecoratului. Trei la mână:aritmetica procentelor cu care sunt cotate astăzi în sondaje partideleparticipante la discuţiile despre Alianţă bate mai degrabă înspre scădere, decâtspre adunare. Nu uitaţi: când PD şi PNL au pus la cale formula de succespolitic Alianţa Dreptate şi Adevăr PNL-PD, fiecare dintre aceste partide eraucotate cu circa 10%. PD avea cam 7-8%, iar PNL avea undeva pe la 10-13%.Adunarea era uşor de făcut, căci se aduna puţin cu puţin. Spre deosebire desituaţia actuală, în care un PSD este cotat cu peste 30%, iar PNL cu peste 20%.Iar când numerele sunt mari, riscul de a greşi calculul e mai ridicat. Patru lamână: orgoliile. Eh, aici situaţia e foarte gravă. Să luăm un caz concret:situaţia de la Bucureşti. A mai rămas un an şi ceva până la alegerile pentruPrimăria Capitalei. Presupunând că Alianţa PSD-PNL-PC va fi parafată legal, cucine credeţi că va merge ea în alegeri la Bucureşti? Cu Marian Vanghelie (PSD),cu Cristi Popescu Piedone (PC) sau cu Mircea Diaconu (PNL)? E, într-adevăr, oîntrebare dificilă, la care nici măcar cei menţionaţi n-au un răspuns. Celpuţin primii doi dintre ei sunt candidaţi cu şanse foarte bune pentru câştigareaalegerilor. Unul dintre ei va trebuie să renunţe. Şi aşa cum îi ştiu eu peVanghelie şi pe Piedone, ei nu vor renunţa. Prin urmare, eu vă invit să aveţirăbdare. Şi să luaţi în mod serios în calcul ideea unei amânări la nesfârşit adiscuţiilor despre construcţia Alianţei PSD-PNL-PC.

Ne vom plictisi împreună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DAN ORADEANUL
21 Ian 2011

Da, dar URA are dimensiun i fabuloase! Si aici ma r efer nu numai la partide in sine ci(mai ales) la e lectoratul lor. N-am muri t niciodata de dragoste d e PSD dar pana la urma au fost mult mai buni decat portocaliii! chiar si "b aronii" PSD parca au fost mai altfel decat cei ai PDL.
DANIEL
21 Ian 2011

Dle.Sutu,daca Dvs.spuneti ca Vanghelie are reale s anse sa castige Primaria Capitalei inseamna ca ne jigniti profund pe noi ce i din Bucuresti.Daca ajun ge un semianalfabet sa fi e Primar general....ne-am dus dracului.
MENATWORK
22 Ian 2011

Daca Voiculescu, Patriciu si Nastase hotarasc sa f aca o alianta, partidele lor asa vor face. Oamenii astia stiu ca incet-ince t, se va ajunge pe fond i n dosarele lor. Nu risca o solutie in instanta, ia r speranta ca inlaturarea lui Basescu va pune just itia cu botul pe labe, ca intr-un stat oligarho-se curistic ii motiveaza sa actioneze astfel. Restul sunt povesti, false motiv atii.
SUTU.RO
23 Ian 2011

@daniel> eu iti spun ce z ic sondajele. by the way, l-ai votat pe Viorel Lis ?

Adauga un comentariu

Random image