2017-01-23 23:05


Pe cine ajută Jeffrey Franks?

 |  21:00

Vine FMI, pleacă FMI. Jeffrey Franks a devenit mai cunoscut pe malurile Dâmboviţei decât domnul Ialomiţianu, care, deşi cu pantofii impecabili, apare mai rar şi de regulă să repete ce i-a trasat şeful Delegaţiei FMI. Sau guvernatorul Mugur Isărescu, după caz.

Până acum, lucrurile erau clare. Venea delegaţia, se întâlnea cu oficialii de la Bucureşti, studia cifrele, dezbătea cu toate părţile implicate, lua decizii, prezenta concluziile şi se urca în avion. Acum, după cea de-a treia evaluare a acordului de precauţie, vizita FMI ne lasă oarecum în ceaţă, mai ales în perspectiva evoluţiilor din 2012, an cu mare miză electorală. Dar şi cu privire la ultimele „revelaţii” ale şefului Delegaţiei FMI, care a pus pe tapet probleme delicate precum „băieţii deştepţi” (de care ştie de trei ani, dar pare să fi aflat abia acum) şi creşterea pensiilor şi a salariilor bugetarilor.

Căci, ce să vezi? După ce perspectivele de creştere economică ale României pentru 2011 şi 2012 au fost revizuite în scădere, iar în calculele analiştilor apar tot mai multe minusuri, Jeffrey Franks a bulversat auditoriul cu următoarea declaraţie: "Am convenit ca, dacă aceste condiţii permit, să se facă o majorare limitată a salariilor din sectorul public şi a pensiilor la mijlocul anului viitor".

Întâmplător sau nu, spusele şefului FMI vin “mănuşă” guvernanţilor pe problema pensiilor, ce trebuiau majorate de la 1 ianuarie, cum spune legea, fără însă să existe banii necesari. Aşadar, nici o nădejde în acest sens. Nu e însă totul pierdut, dacă însuşi Jeffrey Franks, “adevăratul prim-ministrul al României”, după cum spunea Victor Ponta, lasă o portiţă deschisă speranţei undeva spre vara viitoare. Mai trebuie doar ca aburii electorali să fie dirijaţi cu grijă şi pricepere în direcţia potrivită, atât cât să ispitească minţile bugetarilor şi ale vârstnicilor, dovediţi drept cei mai fervenţi votanţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-28

TAGURI: fmi, franksComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GOGU
10 Noi 2011

''Zdrobiti orânduiala cea cruda si nedreapta, Ce lumea o împarte în mizeri si bogati! Atunci când dupa moarte rasplata nu v-asteapta, Faceti ca-n asta lume sa aiba parte dreapta, Egala fiecare, si sa traim ca frati! Sfarmati statuia goala a Venerei antice, Ardeti acele pânze cu corpuri de ninsori; Ele stârnesc în suflet ideea neferice A perfectiei umane si ele fac sa pice În ghearele uzurei copile din popor! Sfarmati tot ce atâta inima lor bolnava, Sfarmati palate, temple, ce crimele ascund, Zvârliti statui de tirani în foc, sa curga lava, Sa spele de pe pietre pâna si urma sclava Celor ce le urmeaza pân' la al lumii fund! Sfarmati tot ce arata mândrie si avere, O! dezbracati viata de haina-i de granit, De purpura, de aur, de lacrimi, de urât - Sa fie un vis numai, sa fie o parere, Ce far' de patimi trece în timpul nesfârsit.''
Random image