2017-01-22 12:15

EDITORIAL


Piure de ştevie. Reţetă tradiţională.

 |  16:22
Piure de ştevie. Reţetă tradiţională.
Doamnelorşi mai puţin domnilor, situaţia e destul de gravă. În pieţe nu se găseştelobodă. Nu vă smulgeţi însă părul din cap! Există o soluţie: ştevia. Care segăseşte deja pe tarabe. Informaţia ne-a fost confirmată de Elena Udrea, personajcunoscut opiniei publice pentru îndemânările ei casnice legate de mop, andreleşi rostogolirea sarmalelor. Pentru cei fără acces la serviciile de internet,trebuie să ştiţi că Elena Udrea are mai nou un iPhone cu ajutorul căruia scrieobsedaţilor de Messenger, Facebook şi Twitter ce, când şi cum mai face ea.Scrie din maşină, de la Guvern, din Parlament şi, evident, de acasă, din pat.

"Detrei zile am în frigider doar un borcan cu zacuscă. Când termin treaba, mă ducla piaţă. O fi ieşit loboda?", scria acum două zile Udrea pe contul ei de Twitter.Pentru exactitate, aş vrea să vă spun că mesajul a fost scris la ora 4.24dimineaţa, iar “treaba” la care făcea referire nu era precizată.

Aţighicit, ştirea despre conţinutul frigiderului, respectiv poftele matinale ale EleneiUdrea, a făcut înconjurul lumii on-line. Iar jurnaliştilor le-au venitnumeroase idei legate de shoppingul de primăvară. "Nu am găsit lobodă pepiaţă, am luat ştevie", le-a răspuns azi Elena Udrea curioşilor adunaţi înfaţa sediului PDL.

Carevasăzică, a cumpărat ştevie. Întrebarea justă, acum, e: ce face cu ea?Utilizări ar fi multe: borş de ştevie, mâncare de ştevie, plăcinţele cu ştevie,drob de ştevie sau piure de ştevie. Bunica unei prietene bune, pe care amconsultat-o, recomandă piureul de ştevie. Şi zice aşa: Cureţi ştevia bine şi oopăreşti 7-8 minute în apă fierbinte. Apoi o scurgi şi o toci bine cu untocător de lemn. Puiceapa la înăbuşit cu unt sau uleiul de măsline, până devine aurie. Apoi puiştevia tocată. Ca variaţie, odată cu ceapa, poţi pune slîninuţă tocată măruntsau bacon. Apoi o cană cu smântână. Iar peste, pui ştevia şi o laşila scăzut.

Bunicaprietenei mele zice că piureul e mai gustos jumătate ştevie, jumătate spanac.Dar acum nu ştim, o fi ieşit spanacul, Elena?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image