2018-11-16 11:51


Planul Naţional de Investiţii în patru luni şi jumătate

 |  19:17
Roland Cătălin Pena

Guvernul „Vom face”, condus de Victor Ponta, s-a trezit, joi pe la prânz, că va atrage investiţii de minimum 10 miliarde de euro şi va crea 50.000 de noi locuri de muncă până la sfârşitul anului. Nici mai mult, nici mai puţin de patru luni şi jumătate, scăzând ce a mai rămas din iulie şi prima parte a lui august, când la Palatul Victoria e concediu. Regimul Ceauşescu, în plenitudinea paranoiei lui, anunţa că a îndeplinit planul cincinal în patru ani şi jumătate. E vorba, totuşi, de o mică diferenţă, ca să fim cinstiţi, cu comuniştii precursori.

Mai premier, ca imagine, nu cred că am mai avut, doar că Ponta nu înţelege, nici de-al dracului, că asta nu ţine de foame. Va trăi şi va constata pe pielea lui… Deocamdată o are cam groasă, din moment ce-şi permite să mintă poporulul cu televizorul, în principal, şi cu locuri de muncă, în secundar.

Având datele de la INS, pe care premierul nu le contestă, adică: anul trecut, investiţiile străine directe atrase de România au scăzut pentru al patrulea an consecutiv, la 1,6 miliarde de euro, iar în primele patru luni ale lui 2013, investiţiile străine directe au totalizat 322 milioane de euro, de unde îi vin dumnealui previziunile astea de să dea poporul pe spate? Din burtă, nu? Dar burta goală nu crede pe aia plină, la infinit… Sau minciuna are picioare scurte. Pe pariu!

Ca să-i ţină isonul şefului său, ministrul Remus Pricopie ieşi şi el, câteva ore după, să dea de ştire că Educaţia şi Cercetarea se află într-un proces de extindere accelerată a interacţiunii cu mediul economic. Ideea asta i-a venit, sigur, după examenul de bacalaureat, excelent fraudat.

Hai, bă, ne lăsaţi? Mai căutaţi-ne când aţi făcut, nu când veţi face! Ok?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-15

TAGURI: Ponta, investitii, educatie, comunist, guvern, locuri de munca, bacalaureat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...