2018-12-14 17:26


Pleacă Ponta, vine Iarna

 |  20:24
Eduard Ivaşcu

“Ponta demisionează de ziua lui Băsescu” este genul de titlu de presă prea bun pentru a fi şi adevărat. Când însă el reflectă realitatea, aşa cum s-a întâmplat miercuri, este în mod clar o chestiune de destin, vorba fostului preşedinte.

Trezit la realitate de “efectul Colectiv”, care a scos în stradă 25.000 de oameni, Liviu Dragnea, noul mascul-alfa din PSD, l-a împins pe Victor Ponta spre o demisie care să salveze măcar aparenţele. Altfel, forţa morală a protestului din stradă i-ar fi măturat definitiv şi irevocabil de la Putere.

În clubul Colectiv au murit 32 de tineri şi alţi 150 sunt distruşi pe viaţă, iar fuga de răspundere a politicienilor – care în inconştienţa lor se cred acoperiţi de hârtii - naşte furia străzii. Oamenii vor răspunsuri şi vor responsabilităţi asumate. Şi asta pentru că se simt permanent agresaţi de cultura corupţiei promovată timp de 25 de ani de statul clientelar şi care a făcut posibilă tragedia de la Colectiv.

Ca să se salveze, Dragnea şi PSD au lăsat în ofsaid UNPR-ul şi pe Gabriel Oprea, victime colaterale pe altarul interesului naţional. Evident, alături de Victor Ponta. Pentru partiduleţul lui Oprea viitorul chiar nu sună bine, el devenind peste noapte un soi de zombi politic care se agaţă cu disperare de PSD, asta în timp ce Dragnea tocmai se scutură discret de nişte scame imaginare.

În tabăra cealaltă, PNL s-a trezit cu o “pleaşcă” peste ochi şi încă nu vede drumul. Oricum, aşa, luaţi repede, nu au nici o soluţie de premier în curtea proprie. Mă rog, cu excepţia lui Predoiu, care nu se pune.

Aşa că, în contextul secetei de idei şi soluţii, şi pe stânga, şi pe dreapta, tot mai multe voci pomenesc de o resetare a jocului politic. Pe scurt, guvern de tehnocraţi şi alegeri anticipate în primăvară.

Ca şi la Primăria Capitalei, marile partide nu au de gând să îşi asume răspunderea pentru un “ciot” de mandat. Şi aşa apare soluţia Ştefănel. Sau, după caz, Maior sau Cioloş, numele contează mai puţin.

În rest, vorba serialului, “winter is coming”!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-05

TAGURI: ponta, iarna, colectiv, alegeri, oprea, unpr, demis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...