2018-11-12 20:09


Plouă în prostie

 |  20:08
Roland Cătălin Pena

Plouă de rupe peste ţară. Ar fi fost o veste bună pentru agricultură, dar nu e. Asta nu e ploaie, e blestem pentru cea mai mare parte a românilor. Inundă, nu udă. Nu e semn de bogăţie, ci de sărăcie. Hai să zicem că e de la Dumnezeu, care o ştii el, sărăcuţul, pentru ce ne pedepseşte, aşa că nu avem ce face. Dar vijelia preţurilor mari e de la incompetenţa guvernanţilor, foşti şi actuali. Aici am cam avea ceva de făcut, dar ne e o lehamite să ieşim în stradă ceva de speriat. Stăm acasă, aşteptând seceta. O să vină, zic meteorologii, dar ei nu au competenţă în scumpiri, ci doar în pârjolirea holdelor.

Nici Băsescu nu se pricepe la munca câmpului, însă Preşedinţia taman produse o strategie de dezvoltare a agriculturii. Alături de celelalte şase-şapte strategii sectoriale, elaborate de comisii prezidenţiale, va da bine în biblioteca de la Cotroceni, cum se teme însuşi iniţiatorul. La teorie suntem buni…

Ăst timp, premierul se plimbă prin China, cu avionul ăla prea scump pentru şeful statului. După Macao, era să-l prindă taifunul, înainte să decoleze spre Beijing. Dacă a reuşit să fenteze, cu brio, şi uriaşa furtună, ce şanse am avea noi, simplii muritori cuprinşi de o megalene civică, să-l aducem cu picioarele pe pământ?

Apropo de strategiile prezidenţiale. Traian Băsescu e tare mândru, în special de cea pe Educaţie. Pentru că a iniţiat-o! Motive de mândrie are şi guvernul USL, deoarece a desfiinţat-o! Ce dovadă mai bună, decât ploaia de note de 9 şi 10 la Evaluarea Naţională, ori subiectele concepute pentru mediocri la proba de limba română? Promovabilitate mare la hectarul de proşti să fie! Profesorii de la Liceul Bolintineanu din Bucureşti au reuşit să dea peste cap planurile ministerului de a trece cât mai mulţi Bacul, în mod organizat. Contra cost.

Tot scumpi la tărâţe şi ieftini la mălai am rămas. Fi-ne-ar cetăţenia europeană de râs!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-03

TAGURI: bacalaureat, prosti, agricultura, educatie, evaluare, nationala, ploaie, basescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


APA CHIOARA
01 Iul 2013

o tara de sinistrati...
MIREL
03 Iul 2013

Hai brea ca Base a zis ca-si doreste sa devina fermier , omul se implica ! ::)))
Random imageUltimele stiri


loading...