2018-12-12 14:04


Ponta cel viteaz și uriașul cel mut

 |  19:43
Răzvan Mateo Mateescu

Am pus cinci puieți de brad, mici, amărâți, la tata și la mama în curte. De doi ani de când i-am „adoptat”, bieții de ei au crescut câțiva centimetri, dar sunt verzi și par să se fi prins. Ritmul în care cresc, spun cei care se pricep, este de 10-15 centimetri pe an, deci nu cred să apuc să îi văd falnici. I-am luat din Covasna, de pe marginea unui drum forestier pe care m-am întâlnit cu patru-cinci TIR-uri încărcate cu copaci măcelăriți. Judecând după grosime, trăiseră măcar 200 de ani până când au căzut sub drujbe. Răsuna pădurea în toate părțile de motoarele tăietorilor. Pe coclaurile pe unde am colindat am văzut pante întregi defrișate și asta nu numai în județul de care am pomenit. Dar e plin internetul de dovezi că se fură „ca-n codru” și se taie în totală degringoladă, nu trebuie să vă mai conving. Și totuși mafia pădurilor începe să aibă probleme abia acum, după 25 de ani de la comunism.

În toată nebunia tăierilor abuzive, Ponta ar vrea să se arunce în șa, să pozeze în apărătorul codrilor, că dă bine pe Facebook și la televizor, și aruncă acuzații spre liberali, cum că ar fi făcut trafic de influență pentru austriecii despre care s-a aflat că beneficiază din ani de zile de lemnul furat de pe la noi.

Dar se pare că a reușit să îl enerveze pe neamț. Hai să o vedem și pe asta. În țara în care oricine acuză în stânga și în dreapta, fără să aducă dovezi, președintele Iohannis (în sfârșit!!) iese și spune că trebuie ca Ponta să răspundă pentru minciunile pe care le spune. A cerut chiar SRI să verifice vorbele aruncate de premier. Să sperăm că nu se relaxează prea tare în Italia și uită.

Băsescu sare și el și, în stilul propriu, zice că tata-socru, Ilie Sârbu, a semnat contractul cu austriecii care ne taie pădurile, încă din 2003, pe o perioadă de 10 ani. Și face un istoric al afacerii, cu numele celor implicați, spre deosebire de Ponta, care o dă anonimă.

Dar contractul a fost reînnoit în 2013, când premier era… Victor Viorel, mai spune fostul „dictator”. Până când vor fi probate de justiție, și acuzațiile lui Băsescu sunt tot vorbe.

Dar ce ne facem cu justiția, că Tăriceanu tocmai a făcut festival la întâlnirea cu CSM, unde a susținut din nou tema dosarelor politice. Și a mai spus fostul liberal că politicienii ar trebui să aibă voie să spună ce le vine la gură despre justiție, iar faptul că Inspecția Juridică analizează vorbele lor este „contraproductiv”. Adică o prostie de care trebuie să scape, că și el a avut parte de așa ceva.

Și când mă gândesc la miile de copaci pe care le taie funcționărimea pentru marea de formulare în care ne îneacă birocrația lor… 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-18

TAGURI: victor, ponta, urias, puieti, padure
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...