2019-01-24 00:23


Ponta și manualul micului bolșevic

 |  21:30
Răzvan Mateo Mateescu

O notă aparte în toată tevatura cu lovitura de stat eșuată din Turcia și între reacțiile politicienilor din Europa și din NATO față de Erdogan a făcut-o Ponta, fostul premier al României, care e și consilier personal al președintelui turc.

A început să vorbească atunci când era clar că puciul nu va reuși spunându-ne  că „Turcia a arătat că este o țară de cetățeni adevărați (nu de inculți și manipulați) cum îi tot prezintă Propaganda internațională și românească”. Nu știm despre ce propagandă a adus vorba și ne-ar fi plăcut să fie mai clar. Normal că „oamenii simpli care au ieșit în stradă au salvat Turcia de dictatură”, în viziunea lui Ponta. I-a pomenit și pe Obama și Merkel în treacăt, dar a pus o nuanță care demonstrează (a câta oară?) adevărata față a falsului Titulescu, și anume că au făcut-o „deși cu siguranță nu agreează deloc independența și naționalismul” lui Erdogan. Este la limita logicii afirmația pentru că după aceea precizează că asta ar fi „încă o dovadă că SUA și Europa respectă țările și politicienii legitimi și curajoși, nu slugile obediente”. Doamne, ce o vrea să spună? Pentru că noi înțelegem că huiduie UE și SUA și pe liderii lor pentru că nu le plac marii conducători independenți și naționaliști cum este Erdogan, care se împotrivesc imperialismului lor. Iar după aia, ca să dea și adversarii lui din țară, îi laudă pe americani și europeni că îi respectă pe ăia „legitimi și curajoși”, „nu slugile obediente”. Știu că sunt cuvinte și metode de propagandă desprinse parcă dintr-un manual al micului bolșevic, socialist, comunist sau cum vreți să îi spuneți, dar rugați-l pe Ponta să fie curajos și să spună mai clar cu cine are ce are. Adică râca pe care o poartă sincer Uniunii Europene și SUA, de exemplu. Și după ce i-a lăudat pe oamenii curajoși care au luptat cu tancurile, să observe că militarii puciști s-au predat în loc să tragă în populația pe care a scos-o Erdogan pe stradă și cum nemanipulații apărători ai președintelui au început să taie cu entuziasm capetele soldaților și să îi măcelărească, deși erau niște simpli executanți ai unei acțiuni comandate de generali.

Apoi vorbește în altă postare încă o dată de un „sistem de propagandă” din România care ar fi format din susținători ai loviturii de stat, ai armatei care voia să doboare un președinte legitim ales democratic cu peste 50% din voturi. Postarea este apoi despre România, una grea de scenarii, ofițeri acoperiți, promotori ai fascismului și „o sectă mai obtuză decât talibanii și mai lipsită de scrupule decât ISIS”, dar pe care nu o numește. A mai pus apoi și o „analiză a colegei” Ioana Petrescu (o mai știți?) despre efectele economice ale loviturii eșuate.

Dar cireașa o reprezintă o postare de luni în care „mai în glumă, mai în serios”, ne spune că în România „POPORUL (nu Armata) a dat lovitura de stat în 2012” și a eșuat ca și cea din Turcia, apoi continuă ironic: „Marile Puteri și-au arătat susținerea față de ‘ordinea constituțională și președintele ales’ și (aici ajunge la ce vrea să spună de fapt) dacă numărăm de atunci și până acum au fost urmăriți penal, arestați și chiar condamnați mai multi ‘puciști’ decât în Turcia! Nu-i așa?”.

Dacă nici acum nu înțelegeți cui ar scoate ochii Ponta, de prin afara țărișoarei… și ce erou pucist a fost el împotriva unui dictator adevărat, Băsescu, nu ca democratul Erdogan care doar e victimă a propagandei internaționale și românești… Dar urmăriți-l pe Facebook, e delicios de neclar și neconsecvent și inconsistent și care, cum vreți să îi mai spuneți.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-20

TAGURI: victor ponta, nato, erdogan, turcia, reactii, europa, presedinte
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
19 Iul 2016

HA HA...ASA ESTE...BOLSEVICII OMORAU PE CINE VROIAU EI CU JUSTIFICAREA CA "SUNT FASCISTI".....SAU "BURGHEZI"....EVENTUAL..."LEGIONARI CU CAMASILE VERZI".......IA SA-L INTREBATI PE PONTA....DACA CINEVA ARE UN PREZERVATIV VERDE....FACE SEX CU EL...ASA CA LA PARIS...UNDE ERA CURVA SECURISTILOR LUI PLESITA SI RISTEA PRIBOI....L-AU ANTRENAT PE PONTA PENTRU A FI CURVA PERSONALA A LUI NASTASE....CICA FACE VIOREL UN ORAL DE ZILE MARI...LA BAIETII MAI MARI CA EL...DAR NICI CU BASESCU NU E MARE DIFERENTA...TOT LA FEL DE SECURIST ESTE CA SI PONTA...ACEEASI MAFIE.....SILBERSTEIN-TRUICA-BITTNER-TARICEANU-NASTASE-COCOS--BASESCU>>>>>>>IAR PONTA ERA SECRETARA SI CURVA LUI NASTASE......LA FEL CUM ERA UDREA PENTRU BASESCU....PONTA SI UDREA SE CERTAU ASA CA FETELE DE LA BORDEL...GELOZIE MARE INTRE CURVELE BOLSEVICILOR
Random imageUltimele stiri

loading...