2018-07-18 23:30


Ponta îl pune paznic la oi pe „blejnarul” lui Şova

 |  21:10

Când şi-a format Cabinetul, premierul uselist a trâmbiţat, fără să-l fi întrebat nimeni: „Executivul Ponta va fi alcătuit din oameni cinstiţi. Cei mai cinstiţi!”.

După numirea lui Rus la şefia Internelor, cei care au ceva memorie şi ştiu ce fel de „om cinstit” este pesedistul de la Cluj au înţeles că Victor Ponta a folosit la şcoală un DEX personalizat. Astfel, cu toţii am aflat că, pentru liderul PSD, cuvântul „cinstit” înseamnă de fapt hoţ, evazionist fiscal, infractor, şpăgar, ţepar, Codruţ Marta, Sorin Florea, Dragoş Rusu şi, mai nou, Radu Popa.

Apoi, zi de zi, au fost desemnaţi în funcţii înalte, de secretari de stat, numeroşi indivizi certaţi cu legea, urmăriţi penal. Unii dintre ei chiar trebuie să facă faţă unor acuzaţii de subminare a economiei. Evident, Ponta a semnat numirea acestora la solicitările unor combinatori, fie ei politruci sau afacerişti veroşi, dar acest lucru nu-l absolvă de parteneriatul cu infractorii abonaţi la Parchet şi DNA.

Vineri, când ţara se pregătea de votul pentru locale, Victor Ponta s-a lepădat din nou de conceptul de „om cinstit” şi, ca un adevărat stăpân pe propria moşie, l-a numit pe „blejnarul” lui Dan Şova şef la Administraţia Fondului de Mediu. Este vorba despre fostul director de la ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), Radu Popa - cel care a adus în Capitală faimoasele ceasuri poleite cu aur, care s-au stricat rapid -, protejat al primarului Sorin Oprescu şi prietenul de afaceri dubioase al senatorului Şova, avocatul cu doctoratul în căpuşat firme de stat.

Radu Popa este „blejnarul” care a adaptat „blejnarmartarea” banului public din vistieria ALPA Bucureşti către clientela lui Oprescu, prin încredinţarea directă a unor lucrări. Printre aceşti muşterii, la loc de cinste se găseşte şi senatorul Dan Şova. Banii delapidaţi de Popa din bugetul Capitalei, cu acordul tacit al lui Oprescu, se cifrează la câteva milioane de euro, iar Şova a beneficiat de câteva sute de mii.

Până la numirea lui Radu Popa la AFM, pudelul preferat al premierului Ponta, senatorul Şova, a transpirat abitir în aceste zile călduroase pentru „blejnarul” său. Dar efortul a meritat: Administraţia Fondului de Mediu, din ministerul Rovanei Plumb, are de cheltuit un buget apetisant pentru căpuşele de teapa lui Şova.

Aşadar, Radu Popa, marioneta lui Şova, a ajuns stăpân peste un buget uriaş. Despre Radu Popa putem să vă spunem că este unul dintre puţinii infractori care, deşi are foarte multe dosare penale, nu a fost arestat niciodată. Degeaba au oferit Bursa de Mărfuri şi Curtea de Conturi documente irefutabile despre infracţiunile lui Popa, Parchetul şi DNA s-au făcut că plouă. Iar acum, premierul Victor Ponta îl numeşte pe „blejnarul” Radu Popaadministrator peste un buget colosal, fără să ţină cont de trecutul lui de infractor. Mai jos vă supun atenţiei câteva definiţii care să vă lămurească asupra comportamentului unor lideri politici şi guvernamentali.

P.S.: DEX PUTEREA, pentru uz guvernamental:

blejnar - s.m. - Escroc, hoţ, ticălos, mincinos, pungaş, manglitor, şutitor, ardelean fără onoare.

blejnarism- s.n. - 1. Anomalie de origine arădeană cu modificări genetice băsesciene, care a prosperat, în special, în interiorul ANAF şi al Gărzii Financiare, pe seama evazioniştilor fiscali pe care i-a protejat în procesul de recuperare ilegală a TVA în urma achiziţiilor de mărfuri intracomunitare. 2. Grup infracţional de tip mafiot, care urmăreşte comiterea unei fraude economice. 3.Organizaţie locală care şi-a extins sfera de activitate infracţională, devenind un flagel naţional, bazându-se în special pe corupţia aparatului politico-administrativ. 4.Societate ocultă de tip crimă organizată, care are în componenţă cel puţin trei oameni:un protector, un colector şi un evazionist.

beljnarmartare- s.f. - Substantiv comun (compus din metehnele lui Blejnar şi ale şefului său de cabinet, Marta), caracteristic escrocilor care lucrează în pereche: primul oferă protecţie evazioniştilor TVA, cel de-al doilea colectează comisionul de la infractorii fiscali şi le transmite acestora ordinele protectorului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-27

TAGURI: Ponta, Şova, Marta, Beljnar, Oprescu, Radu Popa, evaziune, ANAF

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NUMAUITA
11 Iun 2012

CE TE ASTEPTI DE LA UN ESCROC CA RADU POPA ? PE BANII BVB I-A UMPLUT TATELE CU SILICON SOTIEI LUI ! ASTA SPUNE TOT ! UN RATAT HANDICAPAT CU LEGATURI STARNSE " ECONOMICE " CU FOSTUL PRIMAR DE LA 6 - POTERAS......
ALPAB-ISTI, UNITI-VA
11 Iun 2012

Pentru toti alpab-istii Colegi din Alpab haide ti sa fim uniti macar acum in al doisprezecelea ceas.Inteleg ca va este frica sa vorbiti intr-un spatiu public,dar eu va astept e mail urile pe adresele : drp@gov.ro, srp@mmediu.ro, relpub.dga@mai.gov.ro ! Trebuie sa luam atitudine impotriva acestor derbedei care ne arunca in ochi niste bonuri cadou,un salariu de doi lei si in rest umilinta cat cuprinde.Va sunt colega de cand s a infiintat administratia si asa ceva nu am vazut pana acum.AVETI CURAJ!!!DE CELE MAI MULTE ORI BUTURUGA MICA RASTOARNA CARUL MARE!!!! TREBUIE SA FACEM CEVA!!!PREA MULT TIMP S A TACUT!! SI DACA NU NE VREM NOI BINELE ATUNCI CINE???POPA IN NICI UN CAZ!!!ESTE OCUPAT CU TUNURI DE MILIOANE DE EURO!!!LIDERUL DE SINDICAT???ASTA SE LAUDA MULT,DAR FACE ATAT DE PUTIN...VOI CUNOASTETI MAI BINE....
GELOASELE DE LA ALPAB
12 Iun 2012

Baba tot baba ramane I-a siliconat tatele , fesele si buzele , i-a ridicat curu , si i-a stramtat toate orificiile pentru ca avea scapari mari pe la ele. A incercat sa=i dea si kilometrajul inapoi dar doctorii i=a raspuns ca asa ceva nu se poate .Adevarul e ca din cal nu poti sa faci magar si nici din baba vedeta . Dar nici din Popa un domn adevarata, un taran de Alexandria ramane mereu un taran.
Random imageUltimele stiri

Apa Nova