2018-09-24 12:45


Ponta trece votul şi jură la Palatul lui Traian

 |  21:00

Executivul Ponta trebuie să încalece, din cel puţin trei motive, herghelia de parlamentari „contra”. În primul rând, pentru a demonstra Europei că nu suntem o naţie condusă de politicieni infantili şi stupizi. În al doilea rând, pentru a aşeza România pe o cărare acceptată de pingelele FMI. În al treilea rând, pentru a permite economiei să respire aer proaspăt pe canicula financiară care a răsărit la orizont sub plafonul înnourat de Grecia, Spania şi, mai nou, de Ungaria.

Executivul Ponta nu trebuie să aibă surprize la începutul acestei săptămâni. Trebuie lăsat de Parlament să meargă la Palatul lui Traian şi să depună jurământul. Votălăii care au picat Guvernul Ungureanu trebuie să plimbe bilele până la capăt: să-i albească lui Ponta Cabinetul. Altă variantă viabilă pentru români nu există, chiar dacă Victor Ponta a nominalizat în Guvernul său trei nume certate cu ANI: Alistar - desfiinţat între timp -, Diaconu - care aşteaptă căderea cortinei pe 8 mai - şi Dumitreasca - profesoara cu master în mafia universităţilor particulare.

Executivul Ponta va realiza mica rocadă cu bătaie pe alegerile locale şi parlamentare. În plan politic, numirea lui Victor în funcţia de premier poate fi de rău-augur pentru PSD şi PNL, din cauza posibilei erodări a imaginii USL în următoarele 7 luni. Dar pe români nu-i mai interesează această faţetă politică a vieţii cotidiene, decât atunci când se fac sondaje comandate pentru manipularea lor şi când răspund pentru că sunt plătiţi. Pe bugetari îi doare foarte rău la buzunar, iar preşedintele ne-a spus că avem o rezervă strategică de 5 miliarde de euro ce trebuie folosită doar pentru a negocia de pe picior de egalitate eventualele împrumuturi. Bine, bine, dar salariile şi pensiile? Ieri, în mijlocul unei duminici fierbinţi, Băsescu a aruncat piatra-n baltă: Ponta şi Georgescu au de unde!

Oare aşa să fie? Noi credem că prin vistieria lăsată moştenire de Guvernul MRU-SIE cam bate vântul sărăciei. După două zile de negocieri cu FMI, Florin Georgescu l-a contrazis parţial pe Traian Băsescu:salariile vor fi reîntregite în două tranşe: una la 1 iunie, de 8%, iar a doua - când o fi şi cât o fi!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-11

TAGURI: ponta, palat, traian
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARKOS
07 Mai 2012

palsule tot singur pe aici, tot singur ? :)))) ba cronica mondena mai ai de scris despre chilotii lui bianca
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...