2019-01-22 21:02


Portocaliii îşi au propriii lor Moşi Nicolae şi Crăciun

 |  18:54
Portocaliii îşi au propriii lor Moşi Nicolae şi Crăciun

Lumea mai tristă la cumpărături ca acum în toiul Sărbătorilorde iarnă, de mult timp n-am văzut. Parcă şi pe vremea împuşcatului, spiritul Sărbătorilorde iarnă, aşa, în sărăcia lucie în care ne zbăteam, era mult mai prezent. Decorurilehibernale cu beteală, steluţe şi globuri colorate au rămas aceleaşi an de an,doar sufletele oamenilor şi preţurile s-au modificat la modul cel mai brutal cuputinţă. Melodiile din care răsună clichete de zurgălăi sunt la fel defrumoase, dar foarte puţini le mai pot înţelege rostul.

Cei ce au mers pe drumul portocaliu nu vor pricepeniciodată că Moşii Nicolae şi Crăciun de vin încărcaţi cu daruri în vilele lor,nu pot fi aceiaşi pentru marea masă a ţării. Şi nici nu cred că vor să afle dece ai lor sunt mai bogaţi.

Poate o să spuneţi că peste ani (4?) când rolurile sevor schimba, vor trece şi ei prin vremuri pline de tristeţe. Dar s-ar putea caasta să nu se întâmple niciodată fiindcă s-au făcut provizii planificate, totulfiind gândit în cele mai mici amănunte, astfel încât agoniseala să se întindăpe parcursul a 2-3 generaţii. Şi, când culorii portocalii îi va lua locul oalta, ei tot nu vor avea de suferit. Feţele lor nu se vor schimonosi niciodată înfaţa preţurilor la mâncare şi ce poate fi mai minunat decât să-ţi faci cumpărăturidin magazine europene de lux când moşul îţi urează Merry-Christmas.

Şi chiar dacă nu le pasă că au adus ţara undeva lafundul sacului, poate ar trebui să ştie că îngerii celor aruncaţi acum înpragul sărăciei nu dorm şi că i-au transmis Domnului, prin SMS, aberantele măsuride austeritate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
04 Dec 2010

??????...imi place ca esti "echidistanta ca tot romanul"????????....si obiectiva ?????????...o adevarata jurnalista pusa sa arunce cu laturi in putere. ????????..salut
Random imageUltimele stiri

Braconier ucis de un porc MISTREŢ Acum 5 ore | (3)
Eveniment

loading...