2017-01-18 16:18

EDITORIAL


Prea Tristul Daniel Funeriu, patriarhul Şcolii de proşti

 |  19:41
Prea Tristul Daniel Funeriu, patriarhul Şcolii de proşti

Iatăo perlă de la titularizarea profesorilor, rostită de însuşi ministrul DanielFuneriu: "Aceasta este România, aceasta este calitatea celor care dorescastăzi să devină profesori în România. Rezultatele sunt slabe. Pentru primadată, zic eu, am avut un Bacalaureat corect, o competiţie de titularizarecorectă. Vedem astăzi care sunt rezultatele. Am spus-o încă de la preluareamandatului: avem nevoie de un nou cadru legislativ pentru tot ceea ce înseamnăformarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice. Opoziţia, din păcate, aales încă o dată să fie frânarul României şi să blocheze sistematic o nouă legea educaţiei, în care să putem în sfârşit să aşezăm educaţia pe un soclusolid". Pe bune? Să se facă mic cine greşeşte, inclusiv cel care l-a pus ministru?Adică Băsescu, nici o aluzie la înălţimea sa, premierul Boc. Şi dacă a venit vorbade soclu, i-aş recomanda domnului ministru să se rezume la cultulpersonalităţii de care aminteam mai sus. Poate marelui strateg i-ar trebuistatuie, iar cei care îi datorează funcţia şi gradul n-au decât să i-o ridice,din vorbe şi pupături băloase, până la cer. Educaţia nu are nevoie de soclu, cide un ministru căruia să nu-i sufle colegii lecţia când iese la tablă.

Îmicer scuze că nu pot fi obiectiv, fiindcă m-a enervat tonul omului de ştiinţăFuneriu. “Aceasta e România...”. Sigur, ţara nu vă merită, ştim asta. Totuşi,risc şi spun că România nu are doar oameni incapabili să treacă un examen detitularizare. Anul acesta, din nou au fost patru pe loc la admitere laMedicină, după ce, o perioadă, abia ce se mai ocupau sălile de curs. De ce?Fiindcă medicii au perspectiva unor salarii decente, de câteva mii de euro. E drept că în ţările occidentale, dar până laurmă doar repartiţia diferă: în ţară, cum era pe vremuri, “la ţară” sau afară.Doar marii patrioţi îşi lasă afacerile de milioane de euro sau posturilerecompensate cu sute de mii de dolari din Japonia (cazul ministrului,colecţionar de maşini scumpe) ca să lucreze la Guvern, cinstit, pe trei mii delei. Oricâtă reformă şi oricâte legi ar face Funeriu, nici un geniu nu va veniîn şcoli pentru 600 de lei. Sigur, când Germania va cere profesori de geografiedin România, se va lua numai zece la titularizare. Până atunci, să ne explicedomnul profesor legile frecării: cum poate pune frână Opoziţia unui proiect când ai majoritate în Parlament? Şi dacă nu oai, de ce mai dai interviuri din fotoliul de ministru?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638936-10-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LAURENTIU_GRG
29 Iul 2010

SIMPLU ,DAR NU CEL MAI C ORECT, deci cine va preda ' NOILE TENDINTE ALE SOCI ETATII ROMANESTI' suplini torii care AU REUSIT pe b une SAU'' PRIN METODA CEA MAI SIMPLA'' eu nu cred ca toti PROMOVEAZA SPAGA ,PROSTIA,FURTUL INTELECTU AL' SAU RELATIA poate mai sunt si persoane care al eg DRUMUL CORECT--- dar a stia sigur sint luati IN COLIMATOR DE CEI care 'AP LICA PENTRU DRUMUL,CEL MA I USOR'. am ajuns cam tot i ceea ce pormovati -O TA RA SE HOTI ,SPAGARI, tend inta de a insela pentru o rice S-A GENERALIZAT.
LAURENTIU_GRG
29 Iul 2010

pentru ca puscaria nu spe rie decat pe'' prosti car e respecta legea'', rest ul au liber la furat pai daca furam toti ca oricum legea nu se respecta ce se intampla? IESE ADEVARU L LA IVEALA, FAPTUL CA si stemul juridic romanesc F AVORIZEAZA infractorii CA -N MELODIA LUI bug-mafia' 'un --PROCUROR UN AVOCAT SI UN SENATOR SI AI SCAPA T DE PUSCARIE--
LAURENTIU_GRG
29 Iul 2010

Nu mi se pare corect s? p ?c?lesc lumea”, a decla rat Ducu Bertzi
LAURENTIU_GRG
29 Iul 2010

Povestea fizicii particul elor – ce se caut? în tunelul LHC de la Geneva- --citi din astia cu plicu lspaga sau relatia sunt a colo?
SILE
30 Iul 2010

Va repeziti degeaba la bi etul om. A spus adevarul , nu a scos o perla.Daca vom iesi din mintea de le mn, vom intelege ca invat amintul , calitatea lui d epinde de trei factori fu ndamentali: legislatie, e lev, profesor (invatator) . Ori cel mai prost, noi stam la capitolul legisla tie.( ,,care este" plina de surcele).O zi buna!

Adauga un comentariu

Random image