2017-01-23 06:38


Prim-ministrul Băsescu – o greșeală inocentă în armonie cu un zvon naiv

 |  15:50
Prim-ministrul Băsescu – o greșeală inocentă în armonie cu un zvon naiv
Prim-ministrul Traian Băsescu va participa,în perioada 23-24 iunie, la reuniunea Consiliului European de vară, ce sedesfășoară la Bruxelles. Dacă aș fi publicat această frază în paginilecotidianului la care lucrez aș fi stârnit hohote de râs și un val de ironiivulgare, dar, mai ales, furia patronului, care cu siguranță m-ar fi amendat dimpreunăcu Secția Corectură, cu responsabilul de număr și cu redactorul șef.

Deșipare a avea o nuanță pamfletară, această frază redă întocmai descrierea uneifotografii care apare chiar pe site-ul oficial al Consiliului Europei și încare este surprins președintele României, Traian Băsescu, alături deprim-ministrul Spaniei, Jose Luis Zapatero. „Spanish prim minister Jose LuisZapatero (left), romanian prim minister Traian Basescu” este textul careînsoțește fotografia oficială. Firește că este o greșeală, dar, mai presus deasta, constat că, de fapt, este expresia ignoranței absolute și dezinteresuluimaxim de care se bucură țara noastră în rândul statelor membre ale UniuniiiEuropene, ba chiar președintele Traian Băsescu. Și nu pentru că sunteminsignifianți, ci pentru că administrația de la București (și mă refer atât laGuvern, cât și Președinție) a reușit performanța de a ocupa un loc fruntaș laavizierul Uniunii Europene, la secțiunea „Așa nu” (aceasta ar fi o explicațieîn limbaj diplomatic, folosind eufemisme).

Înfine, ca să fiu în ton cu stilul hazliu și ironic al președintelui, aș spune căoficialii Consiliului Europei au o premoniție, în deplină concordanță cuzvonurile ce au circulat intens anul trecut (și care chiar încă mai răzbesc răzlețîn anumite medii) potrivit cărora, în 2014, scena politică românească va fi ocopie fidelă a celei ruse, recte, după modelul Putin-Medvedev, Traian Băsescuva deveni prim-ministru într-o țară condusă de Emil Boc. Dar este un zvoninocent, așa cum este și greșeala administratorilor de site al ConsiliuluiEuropei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image