2017-01-21 19:32

EDITORIAL


Pro şi contra Leonard Doroftei

 |  19:08
Pro şi contra Leonard Doroftei

Nu mă aşteptam ca acest conflict mediatic dintre LeonardDoroftei şi Lucian Bute să escaladeze atât de mult. Nu sunt de parteaniciunuia, dar îi respect pe amândoi. Campioni în adevăratul sens al cuvântului.În doar câteva idei, cred că meciuldintre cei doi s-ar termina printr-o remiză echitabilă.

Adversari

E adevărat. De când a devenit campion mondial, Lucian nu aavut pe cineva în faţă mai bine cotat decât el sau undeva aproape. Dar niciversiunea nu este una care să îţi permită să ai parte de spuma categoriei. Şiasta în condiţiile în care în ultimii doi ani a avut loc şi Super Six.

Doroftei spune că s-a bătut numai cu nume mari. De fapt aavut doar doi oponenţi de valoare internaţională. Spadafora şi Gatti. Înaintede asta, a avut mulţi adversari care s-au schimbat chiar şi cu 48 de ore înainteagalei. Îmi povestea cineva că pe unul dintre ei l-au prins la furat prinMontreal şi Interbox a trebuit să-l înlocuiască. Povestea însă nu mi-a fostconfirmată. În plus, faţă de Lucian, Doroftei a fost nevoit să progreseze rapid,pentru că avea deja o vârstă înaintată, iar organismul nu mai făcea faţă. Dreptdovadă, s-a retras la 34 de ani, la numai doi ani după ce cucerise titlulmondial, plus deja celebrul caz “Cântarul”dinaintea întâlnirii cu Miguel Callist.

SUA

Meciurile Moşului în SUA pot fi numărate pe degetele de la omână. În plus, a fost obligat să facă pasul acolo, pentru că adversarii săierau nimeni alţii decât campionii. S-a bătut acasă la Spadafora şi Gatti fiindcă ei făceau legea. Aşa cum şi alţiise bat pe terenul lui Lucian, adică la Montreal. Dar să nu uite că nu a câştigatnici unul dintre astea două. KO de la Gatti şi remiză la Spadafora.

Valoare

Chiar dacă este criticat pentru opiniile sale, uneori pertinente,alteori exagerate, şi chiar decăzut din drepturile sale de legendă a boxuluiromânesc, Leonard Doroftei este SINGURUL român campion mondial, atât laamatori, cât şi la profesionişti. În plus, are şi medalii la două ediţii aleJocurilor Olimpice. Şi să nu uităm, SINGURUL român care a unificat trei centurimondiale, WBA, IBF şi IBC în meciul cu Spadafora. De partea cealaltă, Lucian,campion mondial IBF încă din 2007, este considerat de unii specialişti dreptcel mai bun pugilist la supermijlocie în momentul de faţă. Cariera sa a fostconstruită cu paşi mărunţi, dar importanţi pentru că a fost preluat decanadieni încă de tânăr (n.r., 23 de ani), aşa că nu a fost cazul să ne grăbimcu el. Abia acum poate face pasul către legendă. Anul viitor se poate bate cu învingătorulSuper Six şi va avea astfel în palmares centurile WBC, IBF şi WBA. Doar JoeCalzaghe a mai reuşit o astfel de performanţă. Bătălia cea mare abia acum începepentru Lucian, care a avut timp să acumuleze experienţă în aceşti patru ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image