2017-01-16 20:13

EDITORIAL


Profetul, balaurul şi ardelenii

 |  19:41
Profetul, balaurul şi ardelenii

Sunteţi curioşi să aflaţi din timp ce se va întâmpla lacongresul PDL din 15 mai? Nimic mai simplu. Citiţi ultimul interviu alpreşedintelui Traian Băsescu acordat jurnaliştilor de la „România Liberă“.Găsiţi acolo tot ce vă interesează. Dar mai ales tot ce îi interesează pe ei,cei din PDL. Să luăm doar trei dintre declaraţiile şefului statului, pe care eule consider esenţiale.

„Realitatea acestui moment arată că ar fi bună o despărţire a celor două funcţii (premier şi preşedinte PDL - n.r.)”. Ce vrea să spună Traian Băsescu aici? Pentru că nu ştim exact dacă e vorba de congresul din 15 mai. Atenţie! E vorba despre realitatea acestui moment. Putem bănui aşadar că se pune în discuţie prezenţa lui Emil Boc la conducerea Guvernului. De unde şi informaţiile de ultimă oră care vorbesc despre găsirea unui premier independent care să-l înlocuiască pe Emil Boc. Pe de altă parte, poate să fie vorba şi despre o posibilă înlocuire a lui Emil Boc doar de la şefia partidului. Oricum ar fi, Emil Boc trebuie să plece de undeva.„Eu pledez pentru împrospătarea echipei de conducere a PDL”. Tradus, asta înseamnă că e nevoie de o schimbare. N-ar fi rău - spune Băsescu - dacă în viitoarea conducere a partidului vor fi introduşi oameni cu încredere prezidenţială, precum Cristian Preda (pe care unii îl voiau exclus), Monica Macovei, Traian Ungureanu sau Teodor Baconschi.“Eu cred că PSD va mai sta mulţi ani în Opoziţie”. Eh, aici nu mai avem nici un dubiu. Preşedintele Traian Băsescu nu are de gând să mai dea din mână puterea pentru următorii patru ani, cât mai are de stat la Cotroceni.

În concluzie, alegerile interne din PDL nu se vordesfăşura pe 15 mai, aşa cum am fost anunţaţi. Ele au loc chiar în acestemomente. În realitatea acestui moment, mai exact. Iar dacă vă întrebaţi cecaută în titlu cuvântul „ardelenii”, asta e pentru că sfatul meu sincer pentruvoi e să avem răbdare. Şi mult calm. Urmează, ca de obicei, vremuri politicecomplicate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image