2017-01-16 13:04

EDITORIAL


Puterea care este

 |  21:00

De aproape 7 ani în jurul Palatului Cotroceni pluteşte ceva magic, ceva care te face, cred, să încalci regulile jocului, să nu iei în seamă Constituţia, să combini la nesfârşit, să controlezi şi să dirijezi. Locatarul de la această adresă pare serios afectat de acest “ceva”, dar, din păcate, acţiunile sale afectează întreaga viaţă politică şi societatea românească.

Probabil când ieşi dimineaţa în curte, mă rog, nu neapărat dimineaţa, şi tragi aer în piept, te uiţi la turla bisericii, apoi la cer, ce poţi să gândeşti? Acolo e limita!  Cine să mă oprească pe-aici printre muritori?

Nu m-a făcut mama direct primar de sector sau preşedinte de organizaţie de Bucureşti, prin urmare ca să ajung aici au fost ani buni de luptă, de viaţă dură, de “intervale” pe stradăsau tensiuni prin birouri de partid. Am învăţat în toţi anii aceştia că puterea corupe şi vrăjeşte, îţi îndoaie simţurile şi îţi deformează realitatea.

Când mă uit la acţiunile pedeliştilor, coordonate de la Cotroceni, îmi dau seama cât de departe poţi să mergi, peste orice fel de legi şi reguli ca să nu pierzi puterea. Consiliile judeţene au fost doar primul experiment. Un singur tur, jap! Cine iese - iese… avantaj clar pentru cei în funcţie. S-au uitat apoi oamenii pe cifre şi pe hartă şi au zis - OK, hai să extindem asta şi la primari, oricum noi suntem partidul primarilor. De ce să nu profităm?

 Altceva - ce mai merge? Ia comasaţi voi alegerile frăţioare! Ce mai tot atâta locale- europarlamentare-generale?? Bagă tot la comun! Să fie circ şi confuzie! Şi cu harta asta atât de fărâmiţată ce mai e? Atâtea judeţe… ia faceţi voi cumva să rămână vreo şapte regiuni şi şefii lor să fie tot din PDL!

Mi se termină spaţiul pe care mi-l dau băieţii ăştia la ziar, că aş mai putea  enumera încă multe alte atacuri la democraţie, Constituţie şi libertăţile cetăţeneşti pe care Puterea actuală le gândeşte şi aplică. Îngrijorarea mea este însă dublată de lipsa de reacţie a Opoziţiei. Nu avem o singură voce, nu atacăm cum trebuie, nu muşcăm din ei cum ar trebui! Ce opoziţie suntem dacă nu putem scoate oamenii în stradă? Ce societate civilă stimulăm noi dacă nu latră măcar câinii ăştia aşa-zişi de pază ai democraţiei?

Nu am răspunsurile la aceste întrebări, dar vă pot spune că vreau să găsesc brigada cu care să îmi suflec mânecile, să îmi dau cravata jos şi să mergem să ne batem adevărat cu excesele, derapajele şi ilegalităţile actualei Puteri.

Până la acel moment, puterea mea care este, nu poate fi decât una… să fiu autoironic! Ca Eminescu. Sau Creangă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ALEX VLAD
19 Sep 2011

Tare Vanghelie! Nu l-o fi batut el la masina, dar i-a iesit mai bine decat lui Crin sau Udrea!! Cica mi se termina spatiul!! Sa mor io, mai bine sa sc rie Vanghelie decat edito rialistii obisnuiti Da'ch iar, cand mai scrie data viitoare?
CIOBOTAR SORIN VALER
19 Sep 2011

RECUNOSC CUVANT CU CUVANT VOCEA REALA A DOMNULUI M ARIAN VANGHELIE, ACEST AR TICOL ESTE 100% ORIGINAL ! NU E SCRIS LA COMANDA S I NICI PTR REITING. SA VA AUDA CAT MAI MULTI DOMNU LE VANGHELIE!
TARABOSTES
19 Sep 2011

un editorial (?!) pe care să-l înțeleagă și t alpa țării ! Bravo Vang helie, fac echipă cu tin e oricând !
ANDREIS5
19 Sep 2011

Foarte mare dreptate! Cuv inte proprii fara interme diari! Felicitari!!!
ROBERT BURADA
19 Sep 2011

In ultimul timp Vanghelie a inceput sa ma surprind a placut.Nu pot sa iau la misto acest articol ca o mu'are dreptate.Tocmai ca nd vad ca primarul din 5 incepe sa prinda aripi,po nta i le taie usor,usor.E u zic ca nu e bine,eu zic ca trebuia sa-l lase pe Vanghelie sa se ocupe de PSD Bucuresti.Sincer nu s unt fan dar nici nu imi d isplace...dar ma bucur ca nd vad ca acest om invata pe zi ce trece...in rest ,despre articol ce sa zic ...e bun,e stilul lui Van ghelie...direct si la obi ect!Bravo tata,mergi pe l inia ta!
DAN
20 Sep 2011

Pacat si cum va lasati pa caliti de un ratat (Vangh elie). Daca al intreba ci neva ce era scris acolo n ici nu stie ce si care. C e sa faci daca iese prima r marianus ce pretentii s a mai ai la alegatori din sec 5.
A1A1A2
22 Sep 2011

Bravo, Mareane ! Daca mai scrii citeva d-astea aju ngi doctor humoris causa al permiselor de circulat ie emise la Pitesti sau a l stabilimentului Spiru H aret. Sa fii totusi prude nt sa nu te ejaculeze Pon ta !
NIET
22 Sep 2011

Nu a scris, bre, vangheli e. E consilierul lui de p resa, care incearca sa ii preia stilul, dar e o va rza. Nu e stilul lui vang helie, nu sunt nici cuvin tele lui. pacat
CULINARY SCHOOLS PHOENIX
29 Iul 2012

I am looking for culinary schools tulsa . Do you k now how to find culinary schools baking

Adauga un comentariu

Random image