2017-01-24 13:10


Răspuns unui revoltat fără cauză de pe net

 |  19:51
Răspuns unui revoltat fără cauză de pe net

Pe internet face prăpăd o scrisoare de protest a unui candidat labacalaureatul abia încheiat. Sincer, nu m-am lămurit dacă autorul a luat ori nuexamenul. În text se găsesc o grămadă de adevăruri ce merită dezbătute, plus otonă de înjurături şi ameninţări aiurea în tramvai.

"Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotaniştilor! Generaţia idioţilor! Generaţiafacebook! - aşa ne cataloghează mass-media şi opinia publică din întreaga ţară înzilele acestea pe toţi care am dat bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUŞINE!Ruşine tuturor!”, îşi începe candidatul epistola.

Iar mai jos frustrarea-i dă peafară: “Ruşinemodelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă,vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI! Am ajunsdupă 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu,de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici,de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascălicare ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflăm acum în aceeaşioală, indiferent dacă ne-am luat sau nu Bacul, am ajuns la o limită!”.

Hopa, amicul deja sare calul! Sunt mulţi tineri care au trecut lejer pesteMaturitate, iar unii cu medii de medii. Pe ei de ce nu i-au prostit Becali sauDrăguşanca? Cumva că au statcu ochii mai mult în manuale şi mai puţin sau deloc pe pac-pacurile lui Gigisau pe silicoanele Biancăi? Că legilesunt proaste, că se modifică la foc automat, că pilele şi banii scot analfabeţicu diplome pe bandă rulantă, e drept. Dar promovaţii au absolvit liceul înChina, ori tot în România, căreia îi strigi ruşine cu un tupeu de etnobotanistce-şi petrece zilele pe Facebook? În numele cui îi bagi pe toţi în aceeaşi oală?Te-a desemnat cineva purtătorul de cuvânt algeneraţiei?

Şi uite aşa, pe măsură ce scrie,prietenul nostru anonim se enervează tot mai tare: “Ruşinepentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cudegetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Nu maisuportăm! (…) Pentru asta vom ieşi în stradă şi vom cere dreptate!”.

Amice, chiar eştiidiot, ca şi o parte din generaţia căreia îi plângi de milă! Pe cine ameninţimatale? Pune-te,tată, cu burtape carte. Uită de Facebook şi Drăguşanca. Lasăieşitul în stradă. Învaţă mai întâi s-o traversezi.

Scrisoareaintegrală a amicului”revoltat o puteţi citi şi comenta


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image