2019-03-25 12:28


Război pe faţă între părinţi şi profesori. Se cere vărsare de sânge

 |  20:11
Război pe faţă între părinţi şi profesori. Se cere vărsare de sânge
Într-o zi, mama unui elev de clasa a VIII-a intrăval-vârtej în şcoală, trânteşte de perete uşa secretariatului şi se răsteşte laprofesorii aflaţi acolo: „Băi, ăştia cu aere de intelecuali, cum vă permiteţisă mă sunaţi la serviciu şi să mă chemaţi de urgenţă la şcoală în timpulprogramului de lucru? V-am explicat de atâtea ori că fiul meu este un copileducat şi că nu este autorul nici unui act de indisciplină din şcoala voastră.Vă mai repet odată: a intrat în anturajul unei găşti de bloc care îl provoacăla tot felul de prostii şi cade de vinovat ca «musca-n lapte». Acum ce-a maifăcut?”. „A venit băut la şcoală şi, după ce l-a alergat furios pe un coleg declasă, a luat un scaun şi l-a aruncat pe fereastră de la etajul doi”, a răspunsprofesorul de fizică.

Într-o altă zi, învăţătoarea unei clase de a III-a, ofemeie în jurul vârstei de 45 de ani (atenţionăm cititorii că nu întâmplător amprecizat vârsta persoanei), intră în sală după 15 minute de la începerea orei,nu înainte să-i spună unei colege pe coridor: „Dragă, azi am o mare lehamite deşcoală şi predare, nu am pregătit nici o lecţie. O să le pun tâmpiţilortelevizorul pe canalul cu desene animate, ca să nu le mai aud gura până lasfârşitul programului, după care ne vedem la o cafea la secretariat ca să-midai reţeta pentru dulceaţa cu căpşuni”.

De ceva vreme s-a declanşat un război surd între părinţişi profesori. Am reprodus cele două secvenţe reale pentru o mai bună înţelegerea situaţiei. Asemenea scene se întâmplă aproape în fiecare zi în şcoli şilicee, însă nu trebuie să generalizăm, la modul că toţi părinţii sunt dictatorişi că toţi profesorii sunt hahalere. Ar fi o stupizenie! Observăm însă căsituaţia s-a agravat în ultimul timp şi că s-a ajuns până acolo încât părinţiisă ceară dreptul de asistenţă la ore. După părerea noastră, aşa ceva nu sepoate. Ar însemna cea mai mare umilinţă la adresa corpului pofesoral. Însă sepoate altceva! Camerele de supraveghere de la Bac pot fi folosite pe timpulanului şcolar la urmărirea activităţilor din timpul orelor. Nu e greu de făcut.Într-o sală se pune un televizor conectat la camerele de luat vederi din clase şipărinţii, inspectorii, directorii pot urmări în linişte ce face profesorul şicum decurge ora de română sau engleză. Eventual, se înregistrează totul pe unCD, ca să nu mai existe reclamaţii ulterioare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...