2018-10-18 13:34


Recensământ la preţ redus - rezultate idem

 |  21:00

Deşi nu mai era nevoie de confirmare, recensământul care tocmai s-a încheiat pune din nou pe tapet motivul pentru care lucrurile merg de la prost la foarte prost în România: lipsa infrastructurii umane. Pe scurt, statul nu este capabil să creeze şi să coordoneze - nici măcar satisfăcător - elementele esenţiale pentru funcţionarea cu oarece rezultate. Recensământul, de pildă, s-a desfăşurat după modelul discursului rostit la tv de şeful Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu: împleticit, incoerent şi plin de necunoscute şi erori. Modul de desfăşurare a fost prost ales din start şi a avut deficienţe impardonabile (vezi bâlbele privind obligativitatea declarării CNP). Pornit de la un asemenea (sub)nivel şi având în vedere că majoritatea recenzorilor au fost mai prost pregătiţi pentru acest job decât cetăţenii pe care i-au intervievat, cred că nimeni nu se aşteaptă ca recensământul pentru care s-au tocat 193 de milioane de lei să aibă rezultate concludente.Dar ce mai contează, atât timp cât numărătoarea s-a făcut la jumătate de preţ - după cum a spus şeful INS - şi, în plus, după normele europene?

Modul în care sunt conduse instituţiile esenţiale ale statului le face (şi ne face) de râs, iar asta a devenit probabil deviza administraţiei. De pildă, domnul Ialomiţianu nu ştie nici acum că este ministru de finanţe în funcţie, drept care merge periodic să „ia lumină” de la Mugur Isărescu, aşa cum el însuşi a mărturisit: „Domnul guvernator ne spune lucruri bune şi ce avem de făcut". Bine că totuşi există cineva care ştie ce e de făcut!

La INS, dubiile persistă. Şeful instituţiei încă nu ştie dacă să-şi dea sau nu demisia după ce recensământul pe care l-a coordonat a fost compromis. Cică “ia în calcul” plecarea din funcţie. Dar, la Statistică, după cum ştim, calculele durează şi se fac după algoritmuri trasate la Palatul Victoria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16

TAGURI: recensamant, rezultate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ARDELEAN
03 Noi 2011

Totul a fost organizat pentru PDL. Daca s-ar fi lasat organizarea la nivelul Primariilor si nu la nivel central, totul ar fi fost mai bine.
MILI
03 Noi 2011

pacat ca recensamintul nu a fost organizat de roberta anastase.adevarul ar fi iesit la iveala:avem peste 70 milioane de locutori,din care 65 mil.pdl-isti
Random imageUltimele stiri


loading...