2018-10-18 19:09


Refugiații pleacă înapoi

 |  20:36
Răzvan Mateo Mateescu

Entuziasmul „salvării” imigranților veniți din țări musulmane a făcut să fie trecut cu vederea faptul că poate ar fi existat variante mai sigure și care nu ar fi pus în pericol integritatea lor și nici nu ar fi perturbat atât de grav viața de zi cu zi din orașele europene, de exemplu mutarea lor în zone liniștite din propriile țări. Acest lucru iese la iveală odată cu fluxul invers care a început să se manifeste în rândul refugiaților, mii dintre ei preferând să se întoarcă în patrie după ce și-au cheltuit averile pe drumul periculos al pribegiei spre Europa.

Zilnic, mii de oameni, familii întregi, acum în special irakieni, dar și de alte naționalități, iau avionul spre casă din Germania, de exemplu. O femeie a declarat că familia ei a cheltuit 11.000 de dolari ca să ajungă pe teritoriul german, iar acolo au primit mâncare puțină și cazare precară pe perioada de așteptare a procesării solicitării de azil. Soțul ei a fost cu ideea să plece spre Europa, că a văzut că și alți cunoscuți au făcut la fel, mai spunea irakianca.

Cu alte cuvinte, dacă este adevărat că printre imigranți se află mulți care se refugiază din calea conflictelor cu teroriștii, bombardamente sau pur și simplu foametea provocată de război, există și mulți care au ales să își încerce norocul pentru o viață mai bună strict din punct de vedere economic.

Și pentru asta au plătit sume enorme ca să ajungă în Uniunea Europeană. Mii de euro s-au dus către traficanții din Turcia, să îi pună pe o barcă, gonflabilă de obicei, care ceda până la sosirea în Grecia. Mulți dintre ei au murit în traversarea pe mare. Adulții și-au pus în pericol viața lor și a copiilor lor cedând isteriei generale, crezând că „acum ori niciodată” au șansa să ajungă acolo unde curge lapte și miere.

Acum, rămași fără bani, Germania le plătește biletul de avion înapoi spre Irak (în jur de 300 de euro) și cursele au fost suplimentate de mai multe ori.

Între timp, Finlanda și Suedia anunță că vor expulza zeci de mii de imigranți, mai mult de jumătate din cei care au sosit în 2015 și au cerut să rămână pe teritoriul acestor țări.

Isteria „ospitalității” a făcut și face victime multe și poate ar fi putut fi altfel, organizându-se totul pe teritoriul țărilor de proveniență, iar refugiații își puteau folosi mai cu folos agoniseala pierdută acum într-o călătorie fără rost înspre Europa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-01

TAGURI: refugiati, salvari, imigranti, tari musulmane, orase europene
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Bătălia Taxelor la Ploiești Acum 2 ore | (0)
Social


loading...