2018-12-11 06:55


Regele Mihai, agent electoral pentru Isărescu?

 |  21:00

O imagine probabil unică a guvernatorului Mugur Isărescu, uşor cocoşat în încercarea de a se arăta respectuos în faţa Majestăţii Sale Regele Mihai I, a făcut ieri înconjurul televiziunilor. Bossul de la Banca Naţională a părut gazda perfectă pentru familia regală, pe care a invitat-o să ia prânzul în ograda sa. Ieşirea guvernatorului a fost una relativ surprinzătoare pentru un personaj care evită de ani buni ieşirile în public, discursurile şi conferinţele de presă.

Legătura istorică dintre Banca Naţională a României şi Casa Regală a fost principalul motiv invocat pentru această întâlnire. Aniversarea vârstei de 90 de ani a Regelui i-a oferit guvernatorului prilejul de a bate şi o monedă specială, dedicată evenimentului. Care eveniment s-a încheiat cu o vizită în celebra cameră a tezaurului, locul asupra căruia planează o serie de legende din ce în ce mai suculente.

Vizita familiei regale la BNR a avut însă şi un beneficiu enorm de imagine pentru Mugur Isărescu. În primul rând, deschiderea totală a acestuia din urmă către un personaj victimizat de opinia publică după declaraţiile tendenţioase ale lui Traian Băsescu a fost cu siguranţă apreciată. Mai mult, apropierea de Rege reprezintă şi o bilă albă faţă de mediile influente din exterior, care sunt sensibile la astfel de valori.

Cu alte cuvinte, o victorie dublă. Dar surprinzătoare. De ce avea Isărescu nevoie de acest capital de imagine? Mai ales că, după lamentabila înfrângere la prezidenţialele din 2000, acesta s-a retras departe de ochii opiniei publice, în fortăreaţa numită BNR. Explicaţia vine însă de pe piaţa zvonurilor, acolo unde Mugur Isărescu este dat ca un viitor candidat la alegerile prezidenţiale din 2014. Dacă scenariul este corect, atunci putem spune că Regele Mihai tocmai a fost transformat, fără voia sa, în agent electoral pentru actualul guvernator.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...