2017-01-22 16:20

EDITORIAL


Reminiscenţele filmelor cu Bruce Lee

 |  21:00

O jumătate de zi am auzit, ieri, ştiri şi dezbateri despre cazul cutremurător al unui băiat cu numele de Bute, rupt în bătaie de consătenii lui. Cu o imaginaţie bogată, aproape că vedeai cum au tăbărât mardeiaşii pe săracul om nevinovat şi l-au călcat în picioare, fără să ţină cont de cine este el. Să ţi se rupă sufletul, nu alta, când te gândeai cum au putut haidamacii cu pricina să-l încolţească taman pe văru’ Bute, mândria comunei Pechea.

Desigur, scuze pentru pornirile animalice ale celor zece agresori nu există. Dar probabil că şi gaşca lui Bute a avut partea ei de vină. Încăierări precum cea de la Pechea sunt la ordinea zilei în multe dintre cartierele Capitalei sau prin mahalalele oraşelor din ţară. Doar că în loc de văru’ lui  Bute se cotonogeşte Pardailan cu Cichindeal. Ajung la Urgenţă, face sectoristul un proces-verbal şi gata. Nici măcar pentru Gelu Bute, ruda campionului la box, nu a fost prima bătaie. Acum 4 ani, în faţa aceleiaşi discoteci, băiatul a fost crestat la o ureche. De unde apare ipoteza că acesta nu era străin de încăierările din comună, pornite pe fond de alcool şi tărâţă umflată.

Pe vremea lui Ceauşescu, atunci când adolescenţii nu prea aveau cu ce să-şi omoare timpul, erau la mare modă filmele cu Bruce Lee. După câteva ore de vizionare, mulţi puştani ieşeau pe străzi şi se cafteau exact ca idolul lor de la Hollywood. Se pare însă că la Petea s-apăstrat obiceiul, dar s-au schimbat idolii. Atunci când te cheamă Bute şi bagi 4-5 baterii de vin, ţi se pare că ai lumea la picioare. Iar asta poate costa mult, mai ales când se întâmplă într-un decor fără figuranţi, cascadori, iar efectele speciale sunt pe bune.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MIHAI
01 Aug 2011

ce fata de infractor are varul lu' Bute, pun pariu ca nici asta nici cei din Deta nu au carte de munca si nu dau cu sapa nicaieri...
MURPHY
01 Aug 2011

Eu stiam ca Bruce Lee era din Hong Kong, o fi facut si pe la Hollywood vreo 2 filme

Adauga un comentariu

Random image