2018-12-10 06:21


Replici

 |  19:29
P24

Suntem o ţară administrată prin replici la toate nivelurile. În loc să fie analizate soluţiile cu calm şi înţelepciune, politicienii preferă să dea replici. Adesea argumentele lipsesc, iar adevărurile sunt denaturate. Chiar dacă cineva are dreptate în ceea ce face, vine replica nerumegată, neargumentată. Bietul român, obosit de munca lui zilnică şi veşnic frustrat de lipsa timpului liber şi a banilor, nu mai ştie ce să creadă. Sigur, este vorba de oamenii creativi din mediul privat, nu de funcţionarii publici. Dă omul drumul la televizor şi ce să vadă?! Tot felul de replici date de la un partid la altul, de la un politician la altul. Cei mai mulţi preferă să dea replici şi foarte puţini argumentează. Ultimul exemplu. Noul guvern este o replică, nereuşită după părerea mea, la ceea ce s-ar numi un “guvern technocrat”. Cu o singură excepţie: Petre Tobă, care este din altă categorie, aceea a anului 2008, când Marian Vanghelie trăgea sforile pentru numirea infractorului Cătălin Voicu la Interne.

Tot prin replici este gestionat scandalul agentului termic pentru bucureşteni. Persoane cu putere de decizie preferă să dea cele mai aberante replici în loc să se informeze. Informaţiile din partea Executivului vin ca o replică, nu ca un argument. De aici şi senzaţia de manipulare a electoratului. Fiecare vrea să-şi conserve poziţia, fără să demonstreze că o merită, prin replici, şmecherii, dezinformări. Chiar şi dreptul la replică a unor personaje care sunt atacate în presă arată isteric. Jurnalistul este certat sau agresat verbal pentru că a dezvăluit o fărădelege. Replica nu vine argumentată sau dovedită, ca un răspuns la cele dezvăluite, ci vine ca un atac la faptul că a îndrăznit să-i deranjeze confortul psihic. Replica se extinde şi în judecătorii. Sunt personaje orgolioase, care în lipsa argumentelor deschid procese, în speranţa că vor păcăli şi magistraţi. Un alt exemplu este Victor Ponta, care a guvernat ţara prin replici, dezinformare şi manipulare. Nu a recunoscut niciodată că a greşit, că a minţit un popor întreg. El dă replica creşterii economice, care nu există, şi fuge. Contrar evidenţelor, când tot românul îşi rupe buzunarele în căutarea unui bănuţ rătăcit, şeful guvernului îţi dă replica: o duci mai bine!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: replici, guvern tehnocrat, petre toba, tara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TUDOR POPESCU
19 Noi 2015

Desigur ca dna Dinescu vede un "teatru de operatiuni" Ceea ce cred eu ca poate fi o identificare a cauzei ca sa gasim remediul este chiar : COMPORTAMENTUL ZIARISTILOR . In goana dupa senzational fiecare afirmatie din categoria santajului dintre participantii la un circuit economic este tradusa in AMENINTARE LA CONFORTUL PUBLIC . RTV ESTE CAMPIOANA IN ALARME D'ASTEA. Remediul este simplu: IDENTIFICAREA SPECIALISTILOR DIN SISTEM , ACREDITAREA LOR CA SPECIALISRTI AI RESPECTIVULUI ZIAR SI CREDIBILIZAREA EXCCLUSIVA A AFIRMATIILOR ACESTORA . In cazul meu , oridecate ori apare o amenintare ... sunt scos de RTV pe ecran si ... LINISTESC PUBLICUL ... Deci : SE POATE daca ziaristul nu se crede prea destept.
Random imageUltimele stiri


loading...