2017-01-24 11:16


România înseamnă Dracula sau clanurile din Bărbuleşti?

 |  21:00

Topoare, săbii, pistoale, sânge şi multă violenţă. Răfuieli în plină stradă, taxe de protecţie şi autorităţi semianalfabete care bolborosesc explicaţii infantile pe care le aude o ţarăîntreagă. Asta e România anului 2012, o ţară parcă ruptă în două, în care într-oparte s-au adunatmizeria şi depravarea, iar în cealaltă s-a cuibărit „lumea bună”, care circulă în limuzine de lux, mănâncă la restaurante de 2 stele michelin şi îşi face vacanţele în locuri exotice. Adică o ţarăa extremelor.

Cu asemenea imagini România se luptă de ani de zile să conteze, măcar puţin, pe harta turismului mondial. Dacă mai adaugi şi partea cu drumurile care arată ca după bombardament, atunci obţii un adevărat cocktail al eşecului nostru pe această piaţă pe care nu contăm.

Ca un exerciţiu al imaginaţiei, vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să vă închipuiţi că sunteţi altcineva. Mai exact că sunteţi un personaj din lumea bună, dornic de o vacanţă în tihnă, după un an de muncă şi stres. Şi care stă şi foarte bine din punct de vedere financiar. Dacă aţi avea o hartă în faţă, cam la a câta alegere aţi pune degetul pe România? Ştiu că e greu de răspuns, însă aproape că fac pariu cu fiecare dintre dumneavoastră că în nici un caz la prima. Şi asta e de înţeles, că doar nimeni nu vânează în concediu haite de maidanezi, clanuri interlope, şuţi de buzunare şi pirande care cerşesc la colţ de stradă cu puradeii în braţe. Statistic, până şi vânătorii ne evită şi preferă să-şi cultive pasiunea în pădurile ungureşti sau pe domeniile din Austria.

Poate că sună trist, însă cred că mai avem o singură şansă. În loc să ne facem reclamă cu încuiaţii de la Bărbuleşti care se ciopârţesc pe uliţe, să-l dezgropăm pe defunctul Dracula, care, vrem nu vrem, e mai cunoscut decât România însăşi. Şi unde mai pui că e şi sută la sută Made in Romania!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-14

TAGURI: dracula, clanuri, barbulestiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image