2017-01-19 00:24

EDITORIAL


România, obiect de campanie electorală în Vest

 |  18:01

Sătul de cântece despre Crăciun şi râgâind probabil după zecile de prăjiturele cu marijuana servite în ultima vreme, un politician olandez a găsit soluţia perfectă pentru a-şi creşte capitalul electoral. Deputatul cu nume greu de reprodus, aparţinând unei formaţiuni extremiste din Ţara Lalelelor, a sărit cu picioarele pe români şi bulgari, spunând că i-ar vedea expulzaţi din UE.

De ce s-a luat respectivul om politic de noi, precum boala de omul sănătos, e simplu de bănuit. Pentru că în ţara sa, România şi aderarea ei la spaţiul Schengen sunt subiecte ce incită masele. La fel cum se întâmpla acum câţiva ani de zile în Italia, atunci când venea vorba de taberele de ţigani, aciuaţi la periferia marilor oraşe. La fel ca şi în Italia, subiectul ar putea să prindă. Să nu uităm că actualul primar al Romei şi-a câştigat mandatul înjurând “nomazii” pe care ani de-a rândul, el şi semenii săi îi foloseau la munci grele, plătite prost.

Şi votanţilor Olandezi ar putea să le intre la inimă discursul deputatului despre care vorbeam mai sus. Şi asta, pentru el ca politician nu e rău. Cu toate astea, românii au invadat de mult şi Ţările de Jos, unde muncesc la fel de bine şi pe bani puţini. Până şi în celebrul Cartier Roşu din Amsterdam se vorbeşte româneşte. Iar asta nu am văzut să-i deranjeze până acum pe olandezii care fac bani frumoşi din taxele aplicate celei mai vechi meserii din lume. Dar din moment ce efectul de turmă funcţionează, chiar nu e de condamnat că un om politic încearcă să profite de el.

Ceea ce este însă de condamnat, este apatia cu care noi, românii, răspundem acestui gen de ieşiri. Soluţia nu este să boicotezi lalelele olandezilor sau să spui că vacile lor dau lapte acru şi carne tare. Asta dacă nu vrei să te faci mai tare de râs, luptându-te cu un mit. Soluţia este să arătăm restului Europei civilizate că suntem victima unei discriminări fără precedent. Acum, nu că nu ar fi pus olandezul degetul pe rană, atunci când a spus că la noi şi la bulgari corupţia e încă în floare.  Dar atunci când vine vorba despre ţigani  - pardon rromi – care chipurile fură, violează sau imput cu stilul lor de viaţă frumosul aer occidental, atunci trebuie să ne revoltăm public. Şi cu strigături să spunem: “Alo, Franţa, cum rămâne cu teoria integrării, cu toleranţa faţă de rromi şi cu reeducarea lor?!”. Acum, depăşiţi de amploarea fenomenului, vecinii noştri cu ştaif, care până nu de mult ne dădeau lecţii despre discriminare, vor să ne repatrieze rromii şi să ne scoată şi din UE, dacă e posibil. Ia vedeţi băieţi acum, dacă teoria e tot una cu practica şi dacă Pardaillan, pirandele lui şi cei 10-12 puradei veniţi după el sunt aşa uşor de integrat..


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-13

TAGURI: Schengen, Olanda, Franța, rromi, campanie, ItaliaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image