2018-12-19 07:51


Să ne mai păzim şi singuri...

 |  21:00

„Săriiiţi, hoţiiii! Poliţiaaaa!”. Un strigăt des auzit în cazul unei tâlhării sau al unui jaf. Şi apoi încep sudălmile la adresa celor chemaţi pentru că nu au reuşit să prindă făptaşul.

Îmi pare rău, dar nu vreau să iau apărarea nimănui. Aşa cum orice pădure are uscăturile ei, şi în Poliţie există cazuri care pătează imaginea acestei instituţii. Că unii beau în timpul serviciului, că alţii dau o mână de ajutor infractorilor, că este multă corupţie, acestea sunt aspecte incontestabile, demonstrate şi nedemne ale acestei categorii profesionale. Dar să fie blamată pentru orice rău se întâmplă într-o comunitate, este cel puţin exagerat.

Dacă o femeie este tâlhărită în plină stradă, dacă o casă de schimb sau de amanet este prădată, când o bancă este „călcată” de indivizi înarmaţi, ori de câte ori este furată o maşină, Poliţia este de vină. Mă întreb de ce şi întreb de ce în sprijinul femeii nu au sărit alţi trecători (vezi cazul recent din Piteşti) ori de ce casele de schimb sau de amanet nu-şi iau măsuri de siguranţă, iar proprietarii de maşini nu-şi instalează sisteme antifurt.

Bijutierii jefuiţi pe autostradă nu şi-au asigurat deloc transportul sau vânzătoarea de la cofetăria prădată era complicele hoţului sunt doar câteva cazuri recente din alte mii care demonstrează că trebuie să ne mai păzim şi singuri. Vorba aia, Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă. Adică poliţiştii ne învaţă cum să ne ferim, dar nu ne pot păzi pe fiecare în parte. E ca şi cum ţi-ai sfătui copilul să nu se înhăiteze cu „pierde-vară” pe la şcoală, neputând să fii pas cu pas lângă el şi să vezi că el tocmai asta face. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
12 Aug 2011

Cam pe linga. Intteleg ca fiecare din noi trebuie sa-si asume anumite raspunderi, dar institutia numita politie are si ea anumite raspunderi iar angajatii ei primesc niste salarii o leaca peste medie.Una din marile noastre probleme este insa calitatea legislatiei. Politia are nevoie in primul rind nevoie de o legislatie care sa-i permita si sa o oblige in acelas timp sa-si faca datoria.Iar cazurile de incalcare a legii de functionarii ei trebuiesc rezolvate tot in temeiul legii. O zi buna !
MUNCITORUL GHEORGHE
12 Aug 2011

Si ce va face sa credeti ca daca masina are sistem de alarma n-o sa o mai fure hotii? A mea avea! Ba inca unul deosebit de performant. Si cu camera de luat vederi. Cu inregistrare la distanta. Le-am dat si poza hotului. Ba inca si filmul din care se vedea cum a operat. A trecut un an de atunci. N-am mai vazut nimic, nici masina nici hot. Noroc ca era asigurata. Si inca ceva: sa-ti faci singur dreptate e ILEGAL!!! Asa zice LEGEA in Romania! E clar domnu' jurnalist? NU AI VOIE SA IL RETII TU PE HOT! Poti fii condamnat! Il poate retine doar Politia. Orice altceva se cheama abuz. Si hotul te poate da in judecata!
TATAMARE
14 Aug 2011

Poti sa-l retii pe hot pana la sosirea politiei. Vezi definitia flagrantului
Random imageUltimele stiri


loading...