2017-01-17 23:30

EDITORIAL


Să turnaţi bine!

 |  20:41
Să turnaţi bine!
Lupta împotriva torţionarilor de la Securitate, a turnătorilor şi a tuturor celor care au colaborat cu regimulopresiv comunist ar trebui să fie continuă şi încurajată de societatea civilăşi instituţiile statului. Din păcate, singurele subiecte mediatizate sunt celeîn care dosarele de la CNSAS devin armă politică. Opoziţia ar dori să-i vadădosarul lui Traian Băsescu, iar oamenilor preşedintelui le place să vorbeascădespre “Felix” Voiculescu. Din când în când, mai ales în apropierea campaniilorelectorale, se vorbeşte despre Legea lustraţiei.

Se aruncă cu noroi de o parte şi de alta, în timp ce realităţile suntignorate cu desăvârşire. Ieri, am prezentat cazul unui turnător-informator alSecurităţii, care a ajuns după Revoluţie general în SRI. Cel care i-a pussteaua de general pe umăr a fost chiar preşedintele Traian Băsescu. Acelaşipreşedinte a selectat-o pe Alexandrina Gătej să-i fie consilier, deşi semnaseun angajament cu Securitatea. Pentru credulii care cred că nu ştia acest lucru,vă rog să aveţi mai multă vigilenţă. Deputatul PDL, Sorin Buta a primit deciziedefinitivă de colaborare în luna ianuarie, iar partidul susţine că nu are timpsă-l excludă. Preşedintele a decorat de-a lungul timpului o listă prea lungă defoşti colaboratori ai Securităţii.

În cealaltă tabără, “Felix” Voiculescu îşi aşteaptă verdictul de laCurtea Supremă. Probabil, va fi găsit colaborator al Securităţii, iar asta îlva bucura enorm pe Traian Băsescu. O teribilă lovitură pentru Uniunea SocialLiberală. Victor Ponta are şi el două probleme în partid: parlamentarii FlorinPâslaru şi Elena Mitrea. Ambii aşteaptă verdictele din partea instanţei, dupăce dosarele au fost trimise de CNSAS. Discuţii pot fi deschise şi în jurul luiIon Iliescu, Şerban Mihăilescu sau Corneliu Vadim Tudor.

Cui îi pasă de torţionari? Pentru că vrem sau nu vrem, oamenii aceştiaau turnat sub presiunea cuiva. S-a gândit cineva să adune numele ofiţerilor dinSecuritate care au obligat cetăţenii acestei ţări să le dea note informative?Ar fi exerciţiu extrem de interesant. Nu unul de pedepsire, ci unul decunoaştere şi informare. Nu trebuie scăpat din vedere traficul grosolan care aexistat după Revoluţie cu dosarele fostei Securităţi.

Toate acestea sunt realităţi ale unei societăţi alterate. Judecătorii audecis că Mona Muscă nu a greşit când a completat declaraţia de necolaborare cuSecuritatea, Ministerul de Externe închide ochii la oamenii din sistem,judecătorii îşi apără colegii, preoţii au obţinut o victorie împotriva CNSAS. Suntemo societate care a preferat să închidă ochii în loc să aibă o atitudinecoerentă şi corectă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DETECTIV
24 Feb 2011

AR TREBUI SA SDE FACA DEM ERSURI LA NATO SI COMUNIT ATEA EUROPEANA PENTRU DEC ONSPIRAREA SECURITATII.D EJA FOSTII,SI-AU PLASAT O DRASLELE IN POZITI CHEIE ...O BUNA PARTE NU SUNT O AMENI DE INFORMATII ...
DETECTIV
24 Feb 2011

DE CE SE DESECRETIZEAZA D OSARELE BANCOREX DOAR PAN A IN 1989 SI NU PANA IN M OMENTUL FALIMENTULUI !... ..AM PUTEA SA VEDEM "UNDE SUNT BANII DUMNEAVOASTRA "!!!
DETECTIV
24 Feb 2011

AMERICANII AU COCHETAT LA UN MOMENT DAT CU PURICAR EA CONTURILOR DIN PARADIS URILE FISCALE ! DACA AR FI CONTINUAT.......
DETECTIV
24 Feb 2011

P.S :BUN ARTICOLUL !
CHITIBUS
24 Feb 2011

Cel mai nimerit ar fi sa aflam continutul dosarulu i celui mai iubit fiu al poporului. Nu al celui de dinaintea Revolutiei, ci al actualului...carmaci. Nu credeti c-ar fi inter esant?

Adauga un comentariu

Random image