2016-12-03 02:31

EDITORIAL


Să vină SMURD-ul!

 |  16:01

Bate un vânticel de nebunie peste întreaga Românie. Care cum are o nemulţumire, hop în Piaţa Universităţii să ceară demisia preşedintelui, a Guvernului şi, în general, a politicienilor. Nu ai casă, te duci frumuşel la kilometrul zero al democraţiei şi strigi „Jos Băsescu!”. Nu-ţi mai ajunge pensia ca să îţi cumperi şi medicamente, soluţia este simplă: în Piaţa Universităţii şi „Jos Guvernul!”. De la oameni cu adevărat amărâţi şi până la huliganii care în lipsa meciurilor din campionatul de fotbal se încălzesc cu jandarmii pe stradă, cu toţii ar vrea să dea cu cineva de pământ, dar fără a veni şi cu soluţii de rezervă, să strige de exemplu „Hagi preşedinte, Bute prim-ministru!”. Tinereii din fruntea opoziţiei de catifea au încercat, aproape subtil, să confişte manifestaţiile în favoarea lor şi să dea o tentă clară protestelor. Nu le-a ieşit. Ba chiar erau să o păţească, aşa cum a fost în cazul deputatului-trubadur Ludovic Orban, care s-a ales cu oarece ghionturi sub coaste de la un grup de manifestanţi mai încinşi. Absenteismul de la vot înregistrat la ultimele alegeri ar fi trebuit să dea de gândit, însă politicienii noştri nu au timp să mai şi gândească. Pentru ei este esenţial câţi primari au, câţi preşedinţi de consilii judeţene şi, în general, cum să mai taie o bucăţică din caşcavalul naţional. În toată această brambureală, într-o ţară normală, cineva ar trebui să mai ia şi măsuri sau să încerce să aducă mult-invocata pace socială. Ţara pare însă scăpată de sub control. Marinarul a scăpat timona din mână, prim-matelotul s-a făcut parcă şi mai mititel, căci nu îl mai ascultă nimeni, sindicatele nu mai au nici o putere, iar clasa politică - nici un pic de credibilitate. Aşa după cum se prezintă lucrurile, nici SMURD-ul lui Arafat nu ar mai putea resuscita un sistem bolnav, boală dusă pe picioare de tot poporul de ani şi ani întregi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-17

TAGURI: smurd, romania, piata universitatii, jos basescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

C-TIN
21 Ian 2012

Sa vina SMURD-ul sa vindece BUBA ( Basescu, Udrea, Boc Anastase ) care a lovit Romania!
C-TIN
21 Ian 2012

Sa vina SMURD-ul sa vindece Romania de BUBA ( Basescu,Udrea , Boc , Anastase ) !
OVIDIU STOENESCU
23 Ian 2012

Domnule Gusti,cu toate ca purtati un nume de referinta in invatamintul rominesc va rog sa-mi permiteti sa va contrazic.Am fost in piata ,am vazut si am vorbit cu oameni ,am luat si niste interviuri cu o echipa de colaboratori(extrem de interesante si pe care le puteti viziona pe existromania.ro),si in opinia mea toate cerintele din piata nu numai ca sint legitime dar reprezinta adunate tocmai tabloul neimplinirilor clasei politice postdecembriste,extrem de veridic si cu miez chiar daca sint prezentate ca sloganuri mai mult sau mai putin inspirate dar de o naturalete si o sinceritate incredibile.Sint acolo persoane din toate mediile sociale,bineinteles alaturi si de citiva derbedei sau de oammeni infiltrati de servicii sau mai stiu eu de cine.Nici nu conteaza,atita timp cit politicul nu va strica toata frumusetrea si sinceritatea protestului.Sincer asi dori ca reprezentantii presei sa inteleaga acest lucru si sa nu comenteze partizan,sa sustina de pe pozitii independente Piata Universitatii,sa nu murdareasca si inevitabil sa decredibilizeze demersul popular care a pornit atit de greu dar care poate avea un final fericit pentru toti daca vom avea grija.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Băsescu: Există riscul ca România să fie nevoită să importe asiatici sau musulmani Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Suceava, că sporul negativ al populaţiei ţării este o... 20 Noi 2016 | (0)
Traian Băsescu: România, avantajată de unirea cu Republica Moldova Traian Băsescu a declarat vineri, la Iaşi, că unirea cu Republica Moldova se poate face în... 19 Noi 2016 | (11)