2017-01-23 20:49


Şansa îţi poate surâde dacă tu crezi în ea

 |  18:44
Şansa îţi poate surâde dacă tu crezi în ea
Afost dublu campion naţional, a reprezentat România la Campionatele Europene. În2004, sătul de sărăcie, Silviu Marius Olteanu a plecat din România pentru căboxul nu îi putea asigura nici măcar un trai decent. A decis să ia viaţa de la0, să uite de sportul căruia i s-a dedicat de mic. Asemenea multor români,pleacă în Spania pentru un trai mai bun şi, de nevoie, ajunge să lucreze ca unsclav pe plantaţie la cules de struguri. “Nicinu-mi mai simţeam spatele după trei zile”, povesteşte Silviu Olteanu. Fărăsă mai aibă puterea fizică de a continua, se întoarce la Madrid, unde seîntâlneşte cu un fost coleg, care îl duce de mână spre prima iubire, sala debox.

Cinciani s-a împărţit între un serviciu modest şi antrenamente zilnice până să ajungăîn faţa visului de a deveni campion mondial. S-a întâmplat în decembrie 2010,în Japonia, unde a câştigat clar duelul cu Daiki Kameda, dar doi dintre ceitrei judecători au decis că favoritul local a fost învingător spre oprobriulpublicului de pe întregul mapamond. De ruşine, la vreo două săptămâni, Kameda aşi renunţat la centura de campion mondial WBA la muscă.

Imaginealui Olteanu (33 de ani) a rămas cea a unui învingător, iar în luna iulie, cu osăptămână înaintea meciului lui Bute în România, ar putea avea din nou şansa sădevină al cincilea campion mondial din istoria boxului profesionist românesc.Există negocieri avansate pentru a fi numit challenger al actualului campion lamuscă, mexicanul Hernan Marquez alias Tyson. O victorie nu i-ar aparţine doarlui, ci ar fi un imbold pentru toţi cei care mai cred că visele lor pot devenirealitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-04-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image