2016-12-07 10:42

EDITORIAL


Şantajul UNPR naşte monştri

 |  21:00

S-a născut peste noapte şi creşte într-un an cât alţii-n patru. Parcă ar fi desprins din poveştile cu Făt Frumos, însă este al naibii de tare ancorat în realităţile cotidiene ale României. Partidul păstorit de Gabriel Oprea şi condus simbolic de Marian Sîrbu îşi îngroaşă rândurile pe zi ce trece cu parlamentari, primari şi tot soiul de politicieni. Privit din afară, fenomenul UNPR poate fi văzut ca o reţetă de succes în politică. În spatele evoluţiei sale se ascunde însă o bună parte din mizeria şi cancerul din viaţa politică românească.

Este imposibil de crezut că personaje care s-au dat ani întregi social-democrate sau liberale la suflet să se regăsească brusc cu doctrina PDL. Sau şi mai hilar, parlamentari care îşi făcuseră un titlu de glorie din a-l înjura pe Traian Băsescu să explice acum la televizor cât de bun este el pentru ţară şi cât de util este Guvernul Boc. Probabil că au fost necesare „argumente” substanţiale pentru ca liota de parlamentari şi primari trecuţi la UNPR să-şi schimbe radical discursul politic riscând să se compromită în faţa electoratului şi chiar a lor personal.

În discursul de dinainte de racolare, ministrul Gabriel Oprea le-a spus tuturor următoarea frază: „Veniţi alături de mine, pentru că ne leagă ceva. Interesul naţional....”. În realitate însă, pe o bună parte dintre cei din oastea de strânsură a UNPR i-ar mai putea lega ceva (sau cineva): DNA. Aşa cum ziarul „Puterea” a prezentat în primul său serial legat de migrările către UNPR, „trădătorii” aveau dosare pe rol sau probleme cu afacerile personale. Aşa că, brusc, s-au regăsit cu noua doctrină. Care e şi mai simplă, şi mai uşor de reţinut decât Codul penal. Rămâne însă de văzut ce va face această armată de mercenari atunci când va da piept cu primul său adversar serios: electoratul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-25

TAGURI: santaj, unpr, monstriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

OVIDIU STOENESCU
08 Noi 2011

Stimate domn Bucura,ma numar printre cei care la infiintarea unpr prin intermediul Asociatiei Romanilor Sinceri pe care o conduc am incercat sa ma opun infiintarii acestui partid depunind o cerere de intervenient in acest proces.Curios si extrem de ciudat a fost faptul ca nici macar nu ni sa acordat dreptul de a contesta infiintarea acestui partid desi in expunerea de motive semnalam citeva incalcari flagrante in opinia noastra a legii,inclusiv si cea semnalata de presa ca li sau acordat de rapps sedii fara a exista o hotarire de existenta a personalitatii juridice.A existat si o incercare de mediere a unor reprezentanti ai unpr prin care se dorea retragerea interventiei noastre la care pina la urma nu am mai renuntat insa am pierdut.Sincer m-a suparat modul cum justitia (inclusiv curtea de apel Bucuresti)a judecat si modul vadit prin care a hotarit sa nu ne acorde macar dreptul legal de a fi recunoscuti ca intervenienti sa putem sa ne prezentam opiniile cu privire la legalitatea infiintarii acestui partid.Deranjanta si ipocrita ni s-a parut si atitudinea celorlalte partide care au criticat dur aparitia acestuia dar nici unul nu a intervenit in instanta sau sa ne sprijine in vreun fel.La fel am patit si cu prima incercare a lui Dan Diaconescu de infiintare a Partidului Poporului in care am cistigat, dar restul politicienilor au stat pe bara si s-au multumit cu mistocareala ieftina de doi bani care cred eu nu i-a facut nici mai destepti nici mai iubiti.UNPR-va fi pina la alegerile locale un partid al primarilor,consilierilor si a citorva alesi judeteni cu speranta ca acestia sa se aleaga in numele si cu banii lor, iar la parlamentare sa cumpere suficiente voturi pentru a forta intrarea in parlament.Traim intr-o parodie politica generala iar noi ca cetateni nu ne trezim sa ne impunem opiniile.Am incercat prin infiintarea sub indrumarea asociatiei sa lansam o miscare denumita -EXIST SI MA EXPRIM cu dorinta ca prin intermediul internetului sa miscam tinerii,insa lucrurile merg destul de greu,pina si tinerii sau izolat in lumea lor si greu accepta implicarea sociala si politica.De ce ? Tocmai pentru ca se intimpla lucruri ca cele semnalate de dumneavoastra.
GRIGORE
08 Noi 2011

Nu imi aduc aminta ca primarii care au ales sa candideze pentru UNPR la urmatoarele alegeri sa il laude pe presedintele tarii. In schimb au laudat UNPR pentru proiectele sale.
DAN
08 Noi 2011

UNPR-ul este partidul constituit ca replica data mafiei PSD-iste. Gabriel Oprea nu a acceptat comenzile politice, s-a retras si a luat-o de la zero. Faptul ca partidul lui inregistreaza succes dupa succes si ca se impune ca un partid politic puternic pe scena politica romaneasca, atrage diverse actiuni de denigrare din partea USL-ului, vizibil amenintat de UNPR.
ANTRENOR
08 Noi 2011

Proiecte concrete ale UNPR -taxa pe averile mari si cosul de solidaritate , in schimb opozitia are multeeeee.... promisiuni.
MIRCEA
08 Noi 2011

Electoratul are incredere in acest partid care a luptat pentru oameni. UNPR-ul a demonstrat ca prioritar este interesul national atunci cand, desi risca sa piarda o parte a electoratului datorita masurilor nepopulare care erau inevitabile, a decis totusi sa contribuie la mentinerea stabilitatii politice si economice a tarii. Asa ca electoratul nu are cum sa fie un adversar pentru acest partid si acest lucru se va demonstra la alegeri . . .
ALEXA
08 Noi 2011

In luna august a anului 2011 nu mai putin de 185 de consilieri locali si fosti membrii ai PNL Hunedoara s-au inscris in UNPR. Sa fim seriosi, nu aveau cum sa santajeze atatia oameni.
RIKON
08 Noi 2011

pe unii ii santajeaza pe altii ii prostesc. la alegere. e marfa pentru toata lumea. veniti si luati.
SILVIU
08 Noi 2011

Sa fim cinstiti! "Democratia" prost inteleasa de dupa '90 a nascut monstri, nu numai UNPR. Pana si UDMR-ul are "monstrii sai"! Ca sa nu mai vorbim de PSD, PDL sau PNL.
SIMPLU
08 Noi 2011

Retin din cele citite mai sus , ca nu se mai poate face nimic: nu mai avem o Tara, avem partide. Politicienii sant rupti de realitate,exact ca niste fotbalisti care se bat la propriu pe teren, uitand pentru ce sant acolo. La fel ca si ei, sant niste derbedei care trebuiesc urgent maturati de pe scena publica.Cineva vorbea de elogios despre O prea,ii spun clar, habar nu are ce ineptie este asta.
MODREA
09 Noi 2011

Monstrii Romaniei trebuie cautati in partide precum PSD, PNL, chiar si UDMR. UNPR este un partid nou, format din oameni cu viziuni noi, idei noi despre cum se poate face politica in Romania.
COSTACHE
09 Noi 2011

Chiar credeti D-le Modrea ? Mai revedeti ce spuneau cu ceva timp in urma multi din liderii acestui partid ,ce spun acum ,si reflectati Costache

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cinci persoane reținute pentru șantaj și deturnare a licitațiilor publice Polițiștii din Bacău, Neamț și Iași au destructurat o grupare infracțională specializată... 25 Noi 2016 | (0)
Spionaj pentru şantaj Bursa Zvonurilor a aflat că preocuparea zilnică a preacucernicei primăriţe a Capitalei este... 23 Noi 2016 | (1)