2017-01-18 08:10

EDITORIAL


Şantajul UNPR naşte monştri

 |  21:00

S-a născut peste noapte şi creşte într-un an cât alţii-n patru. Parcă ar fi desprins din poveştile cu Făt Frumos, însă este al naibii de tare ancorat în realităţile cotidiene ale României. Partidul păstorit de Gabriel Oprea şi condus simbolic de Marian Sîrbu îşi îngroaşă rândurile pe zi ce trece cu parlamentari, primari şi tot soiul de politicieni. Privit din afară, fenomenul UNPR poate fi văzut ca o reţetă de succes în politică. În spatele evoluţiei sale se ascunde însă o bună parte din mizeria şi cancerul din viaţa politică românească.

Este imposibil de crezut că personaje care s-au dat ani întregi social-democrate sau liberale la suflet să se regăsească brusc cu doctrina PDL. Sau şi mai hilar, parlamentari care îşi făcuseră un titlu de glorie din a-l înjura pe Traian Băsescu să explice acum la televizor cât de bun este el pentru ţară şi cât de util este Guvernul Boc. Probabil că au fost necesare „argumente” substanţiale pentru ca liota de parlamentari şi primari trecuţi la UNPR să-şi schimbe radical discursul politic riscând să se compromită în faţa electoratului şi chiar a lor personal.

În discursul de dinainte de racolare, ministrul Gabriel Oprea le-a spus tuturor următoarea frază: „Veniţi alături de mine, pentru că ne leagă ceva. Interesul naţional....”. În realitate însă, pe o bună parte dintre cei din oastea de strânsură a UNPR i-ar mai putea lega ceva (sau cineva): DNA. Aşa cum ziarul „Puterea” a prezentat în primul său serial legat de migrările către UNPR, „trădătorii” aveau dosare pe rol sau probleme cu afacerile personale. Aşa că, brusc, s-au regăsit cu noua doctrină. Care e şi mai simplă, şi mai uşor de reţinut decât Codul penal. Rămâne însă de văzut ce va face această armată de mercenari atunci când va da piept cu primul său adversar serios: electoratul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-25

TAGURI: santaj, unpr, monstriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

OVIDIU STOENESCU
08 Noi 2011

Stimate domn Bucura,ma nu mar printre cei care la i nfiintarea unpr prin inte rmediul Asociatiei Romani lor Sinceri pe care o con duc am incercat sa ma opu n infiintarii acestui par tid depunind o cerere de intervenient in acest pro ces.Curios si extrem de c iudat a fost faptul ca ni ci macar nu ni sa acordat dreptul de a contesta in fiintarea acestui partid desi in expunerea de moti ve semnalam citeva incalc ari flagrante in opinia n oastra a legii,inclusiv s i cea semnalata de presa ca li sau acordat de rap ps sedii fara a exista o hotarire de existenta a p ersonalitatii juridice.A existat si o incercare de mediere a unor reprezent anti ai unpr prin care se dorea retragerea interve ntiei noastre la care pin a la urma nu am mai renun tat insa am pierdut.Sinc er m-a suparat modul cum justitia (inclusiv curtea de apel Bucuresti)a jude cat si modul vadit prin c are a hotarit sa nu ne ac orde macar dreptul legal de a fi recunoscuti ca in tervenienti sa putem sa n e prezentam opiniile cu p rivire la legalitatea inf iintarii acestui partid.D eranjanta si ipocrita ni s-a parut si atitudinea c elorlalte partide care au criticat dur aparitia ac estuia dar nici unul nu a intervenit in instanta s au sa ne sprijine in vreu n fel.La fel am patit si cu prima incercare a lui Dan Diaconescu de infiint are a Partidului Poporulu i in care am cistigat, da r restul politicienilor a u stat pe bara si s-au mu ltumit cu mistocareala ie ftina de doi bani care cr ed eu nu i-a facut nici m ai destepti nici mai iubi ti.UNPR-va fi pina la ale gerile locale un partid a l primarilor,consilierilo r si a citorva alesi jude teni cu speranta ca aces tia sa se aleaga in numel e si cu banii lor, iar l a parlamentare sa cumpere suficiente voturi pentru a forta intrarea in parl ament.Traim intr-o parodi e politica generala iar n oi ca cetateni nu ne trez im sa ne impunem opiniile .Am incercat prin infiint area sub indrumarea asoci atiei sa lansam o miscare denumita -EXIST SI MA EXPRIM cu dorinta ca pri n intermediul internetulu i sa miscam tinerii,insa lucrurile merg destul de greu,pina si tinerii sau izolat in lumea lor si gr eu accepta implicarea soc iala si politica.De ce ? Tocmai pentru ca se intim pla lucruri ca cele semna late de dumneavoastra.
GRIGORE
08 Noi 2011

Nu imi aduc aminta ca pri marii care au ales sa can dideze pentru UNPR la urm atoarele alegeri sa il la ude pe presedintele tarii . In schimb au laudat UNP R pentru proiectele sale.
DAN
08 Noi 2011

UNPR-ul este partidul con stituit ca replica data m afiei PSD-iste. Gabriel O prea nu a acceptat comenz ile politice, s-a retras si a luat-o de la zero. F aptul ca partidul lui inr egistreaza succes dupa su cces si ca se impune ca u n partid politic puternic pe scena politica romane asca, atrage diverse acti uni de denigrare din part ea USL-ului, vizibil amen intat de UNPR.
ANTRENOR
08 Noi 2011

Proiecte concrete ale UNP R -taxa pe averile mari s i cosul de solidaritate , in schimb opozitia are m ulteeeee.... promisiuni.
MIRCEA
08 Noi 2011

Electoratul are incredere in acest partid care a l uptat pentru oameni. UNPR -ul a demonstrat ca prior itar este interesul natio nal atunci cand, desi ris ca sa piarda o parte a el ectoratului datorita masu rilor nepopulare care era u inevitabile, a decis to tusi sa contribuie la men tinerea stabilitatii poli tice si economice a tarii . Asa ca electoratul nu are cum sa fie un adversa r pentru acest partid si acest lucru se va demonst ra la alegeri . . .
ALEXA
08 Noi 2011

In luna august a anului 2 011 nu mai putin de 185 d e consilieri locali si fo sti membrii ai PNL Hunedo ara s-au inscris in UNPR. Sa fim seriosi, nu aveau cum sa santajeze atatia oameni.
RIKON
08 Noi 2011

pe unii ii santajeaza pe altii ii prostesc. la ale gere. e marfa pentru toat a lumea. veniti si luati.
SILVIU
08 Noi 2011

Sa fim cinstiti! "Democra tia" prost inteleasa de d upa '90 a nascut monstri, nu numai UNPR. Pana si U DMR-ul are "monstrii sai "! Ca sa nu mai vorbim de PSD, PDL sau PNL.
SIMPLU
08 Noi 2011

Retin din cele citite mai sus , ca nu se mai poate face nimic: nu mai avem o Tara, avem partide. Pol iticienii sant rupti de r ealitate,exact ca niste f otbalisti care se bat la propriu pe teren, uitand pentru ce sant acolo. La fel ca si ei, sant niste derbedei care trebuiesc u rgent maturati de pe scen a publica.Cineva vorbea d e elogios despre O prea, ii spun clar, habar nu ar e ce ineptie este asta.
MODREA
09 Noi 2011

Monstrii Romaniei trebuie cautati in partide precu m PSD, PNL, chiar si UDMR . UNPR este un partid nou , format din oameni cu vi ziuni noi, idei noi despr e cum se poate face polit ica in Romania.
COSTACHE
09 Noi 2011

Chiar credeti D-le Modrea ? Mai revedeti ce spune au cu ceva timp in urma m ulti din liderii acestui partid ,ce spun acum ,si reflectati Costache

Adauga un comentariu

Random image