2018-10-19 20:47


Şase luni cu duplicitarul Victor Ponta

 |  21:00

Tânărul lider Victor Ponta şi-a dovedit caracterul îndoielnic încă din pruncia vieţii politice. Împreună cu socrul său, Ilie Sârbu, a creat primul nepotism din istoria guvernelor româneşti: miniştri în acelaşi timp. Apoi, când marea schismă din PDL l-a marginalizat pe mentorul său, inculpatul din mai multe dosare Adrian Năstase, a spus public că îi este lehamite de mâncătoria dintre colegii pesedişti şi că, cel puţin pentru următorii ani, nu îşi doreşte să fie şeful lor. La nici câteva zile de la declaraţia făcută intempestiv, pe un ton nervos, în faţa presei, s-a instalat pe fotoliul de lider suprem al PSD!

În cele 76 de zile de domnie ale lui Ungureanu, Victor Ponta a fost tot timpul contra Executivului. De la tribuna Parlamentului, în discursul pentru condamnarea Guvernului MRU, Ponta a punctat cu ton agresiv ce ar fi trebuit să facă premierul lui Băsescu: să reducă CAS la angajator, să restituie salariile  tăiate şi pensiile subţiate de CAS, să mărească salariul minim la 850 RON/lună, să diminueze TVA la produsele agricole şi să introducă votul uninominal pur, în paralel cu scoaterea în afara legii a traseismului politic.

La nici trei zile după ce a fost desemnat de Traian Băsescu prim-ministru, Victor şi-a întors faţa de la poporul pe care îl căina în discursul politic. Ne-a anunţat taciturn că nimic din ce a spus de la tribună nu mai este de actualitate, ci doar de perspectivă, că are nevoie de un audit etc. Despre luarea deciziilor mult aşteptate… mai vorbim!

Am mai observat că Ponta se consideră un fan al revoluţionarului Che Guevara şi se laudă „pe piept” cu această stare empatică. Îi reamintim socialistului că Guevara a fost un asasin care a dispus uciderea unor oameni pentru simplul motiv că nu au fost de acord cu vederile sale politice. Dacă tot vrea să aibă idoli, mă grăbesc să-i recomand lui Victor două nume care au lăsat urme adânci pe pământ, şi nu sub pământ, şi care au refuzat orice formă de violenţă în lupta lor politică, demnă de mileniul III: Nelson Mandela şi Mahatma Ghandi. Dar, este adevărat, portretul pop art al lui Che, realizat de Andy Warhol, este şic, dă bine pe garduri!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-14

TAGURI: victor ponta, duplicitar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NENEA BRANCOVEANU
02 Mai 2012

...cu peste 40 de ani in urma am vazut coliba lui Mahatma Ghandi si am fost impresionat teribil de saracia formidabila in care a trait eroul indienilor. Recomandarea acestui ziarist adresata unui politician roman propus prim ministru al Romaniei in secolul XXI este lipsita de cel mai elementar bun simt. Ca si cand ar fi normal sa asociem Romania si romanii din ziua de azi cu India si cu indienii din vremea lui Mahatma Ghandi.....!!!?? Bravos nenicule !!!! Mai era putin si recomandai lui Ponta sa mearga descult ca Haille Selasi la Bruxel, la NATO, la ONU sau mai stiu eu unde...!!!?? Chiar poate sa scrie oricine ce vrea in ziarele noastre de azi...!!!??? Mare este gradina ta Doamne...!!!?? Si..... am auzit ca" mama prostilor este mereu gravida"....!!!??
OVIDIU STOENESCU
02 Mai 2012

@nenea brancoveanu Aveti partial dreptate.Din pacate insa pentru noi toti,indiferent de convingerile politice,exista partial si un adevar in acest articol.Dupa toate promisiunile aruncate public cu nonsalanta si siguranta si in care majoritatea oamenilor si-au pus sperante justificate,incercarea noii puteri de a adopta, la nivel de discurs este drept,o atitudine rezervata si a incerca asa cum am auzit prin glasul doamnei ministru a muncii sa se justifice cum ca aceste promisiuni fac obiectul de fapt al programului de guvernare dupa alegerile din noiembrie nu va crea decit dezamagire si sentimente de frustrare in rindurile celor care sau saturat sa astepte sa li se imbunatateasca cit de cit traiul.Cred ca politicienii trebuie sa inteleaga faptul ca cetatenii votanti nu mai au rabdare ,vor masuri rapide si eficiente,nu ii intereseaza calculele politice si economice chiar daca sint aproape corecte si mai trebuie sa nu uite ca urmeaza un vot important pentru viitorul nostru in toamna care ii poate face cistigatori sau nu si daca ajungem iar la mina presedintelui este posibil sa avem o mare problema.
SILE
02 Mai 2012

Politiienii nostri ne-au dovedit de mult ca nu sunt in stare decit de LOLOURI.Cred ca nici macar un boicot total al votului nu i-ar pune pe ginduri. S-ar putea sa ajungem la ce scrie in Marseilleza. O zi buna !
BILA NEAGRA
02 Mai 2012

"În cele 76 de zile de domnie ale lui Ungureanu, Victor Ponta" a chiulit si si-a exprimat contrele impotriva lui MRU de la tv-urile "pretene"! Nu deformati realitatea istorica...
DOMNULE
02 Mai 2012

1. ziarist, esti cat se poate de partinitor,cand, de fapt ar trebui sa fii impartial. 2. de ce uiti ca romanii nu au cerut mariri de salarii, ci respect si demnitate? 3. Romanii de rand nu au mai putut suporta infatuarea pdl-ului,asa cum nu-l mai vor nici pe basescu pentru ca nu se comporta cu demnitatea unui presedinte.
OVIDIU STOENESCU
03 Mai 2012

@domnule -Aveti dreptate.Asi mai adauga ca au cerut si locuri de munca pentru a putea trai decent.Cred ca din pacate problema comportamentului demn si respectuos este nu numai a presedintelui si a pdl-ului ci a intregii clase politice care atunci cind ajunge la putere uita de atitudinea mai mult decit mieroasa fata de electori,iar cei care au trecut in opozitie le copiaza cu succes modelul
VALI
03 Mai 2012

Pe voi cine va palteste ? Rusii de la Luikoil
MARINEL
05 Mai 2012

mai parsule,de ce esti un balos prost,daca taceai filozof ramaneai,nu-ti bate tu capul cu ponta mai bine tundeti mustata fa o pensula si faio cadou lui ponta ca sa aiba cu ce sa se stearga la coor.
PANTHERA ROZ
05 Mai 2012

Da domne,ai dreptate,trebuia sa ramana MRU Prim Ministru,sau mai bine Boc cu toata liota de pedelei sugaci ai bugetului.Macar ei nu erau duplicitari.
Random imageUltimele stiri


loading...