2019-01-24 06:41


Secretarul lui Blaga a făcut mânării pe timpul lui Igaş

 |  20:17
Secretarul lui Blaga a făcut mânării pe timpul lui Igaş

Cazulde la Jandarmerie continuă seria schimbărilor de la Interne începute odată cumitingul poliţiştilor din septembrie anul trecut, cu declanşarea scandalului “Şoric-Tob㔺i, continuând, cu penibila mită din parcarea MAI al cărei protagonist a fostchestorul Fătuloiu. Se remarcă o tendinţă de primenire a aparatului poliţienesc,o anumită curăţire, astfel încât oamenii care au făcut parte din echipa luiVasile Blaga să-şi ia tălpăşiţa. Şi pentru a nu se aduce acuzaţii în modgratuit şi pentru a nu fi bănuiţi că fac schimbări dictate politic, iată apar şievenimentele care să justifice măsurile ce vor fi luate. Totul funcţionează cadupă o reţetă. Crima de la Neamţ, dacă tot s-a comis, a făcut posibilăschimbarea şefului de poliţie din judeţ. Care şef, pe principiul dominoului, atras după el decapitarea şefului Poliţiei Române.

Concret,în cazul de la Jandarmerie, nişte şefi responsabili cu avizele au acceptat încadrareaîn muncă a trei inşi. Dincolo de faptul că i-au pus semnătura pe nişte dosareincomplete, directorii de la resurse umane îşi mai permiteau şi împrospătarea rândurilor,acum în plină criză. Primul-ministru dăduse un ordin ca la şapte plecări dinsistem să se facă o angajare. Încontextul în care bugetarii (deci şi jandarmii) trebuie daţi afară pe capete, aducereaunor oameni în sistem pare sinucidere curată.

Pânăacum se conturează două ipoteze asupra modului în care s-au descoperit faptele:

-fie s-a pornit de la informaţii potrivit cărora în Jandarmeria Română s-au făcutangajări pe pile. Pe pilele cui? Până unde mergeau ele? Cine a dat ordinul deangajare? Îşi permiteau directorii de la resurse umane şi secretarul generaldin MAI să bage oameni în Jandarmerie fără să fi primit o dispoziţie de la şefiilor? Dar dacă ordinul a fost dat numai verbal, asta înseamnă că în situaţia încare vor fi găsiţi vinovaţi se vor afla în postura de acarul Păun. Puteaurefuza? Când se ştie că în militărie ordinul nu se discută.

-fie au existat neînţelegeri asupra comisioanelor. Pe la colţuri, în Interne sevorbeşte că, pentru recrutarea personalului din sursă externă, se percep sumede 5.000 de euro pentru a deveni subofiţer, 20.000-30.000 de euro - ofiţer. Audat bani cei trei cetăţeni ca să intre în Jandarmerie? Tot în rândul angajaţilorse comentează că, din păcate, Jandarmeria este folosită drept trambulină delansare. Cei care voiau să intre în Poliţia Română treceau întâi pe laJandarmerie, unde li se umpleau umerii de grade.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
05 Ian 2011

Azi ai avut o interventie la Realitatea, si ne vorbeai de "amprentele digitale" ale asasinului. Mi-e clar ca nu talentul jurnalistic te recomanda, ci vorba lui nenea Iancu, "combati bine".
MIHU
06 Ian 2011

In general urmaresc cu interes editorialele dvs.,si le apreciez in buna masura.Insa, cu un mic amendament atunci cand intrati in domenii cu care nu aveti legatura (si e normal sa nu le stim pe toate)ar fi necesara mai multa documentare si sfatul specialistilor in domeniu, am obs.a de cateva ori referindu-va la justitie faceti comentarii cu aspect de verdict, insa pe langa litera legii.Asa si acum,de ex.un ordin ilegal se poate refuza, militarul are chiar aceasta obligatie cf.RGM3
MIHU
06 Ian 2011

De asemenea, militarul are obligatia de a respecta mai intai de toate legile tarii (cf.juramantului si RG1) si atrib.prev.de fisa postului. Ca sa nu fiu inteles gresit legatura dintre justitie si cele comentate de mine aici,este faptul ca faceti ref.la notiuni de drept militar.Iar justitia e ca aritmetica,unde,daca,nu exista verif.,nu se poate afirma ca a fost exact calculul.-G.Rossi
Random imageUltimele stiri

loading...