2019-03-21 00:20


Semnalul trădării

 |  20:26
Semnalul trădării

Ieri după-amiază, Victor Ponta a anunţat că, din cele patru voturi câte îilipseau pentru a da jos Guvernul, a mai găsit unul din partea unui parlamentaral Puterii care a promis susţinere. În ritmul ăsta, până la momentul dezbateriişi votării moţiunii, se poate deduce că Opoziţia va înregistra un surplus depromisiuni ce ar putea duce la căderea Guvernului. Chestionat de presă în legăturăcu parlamentarii care i-au dat cuvântul de onoare, Ponta a explicat că nu lepoate divulga numele, întrucât oamenii lui Băsescu şi ai lui Boc i-ar îngropa încontroale.

Dar dacă numărul parlamentarilor dispuşi să ajute la scoaterea ţării dinsărăcie este în realitate mai mare, iar liderul PSD nu a vrut să se ştie lucrulăsta, tocmai pentru a adormi vigilenţa oamenilor Puterii? Orice este posibil.

UDMR a spus că va sprijini PDL până în pânzele albe, însă, în unelesituaţii, atitudinea lor a fost imprevizibilă. Să nu uităm că în această varăjudecătorul UDMR de la Curtea Constituţională a votat pentru neconstituţionalitateatăierii pensiilor cu 15% alături de ceilalţi colegi ai Opoziţiei, hotărâreafiind luată în favoarea pensionarilor cu 5-4. Liderii PDL şi UNPR au anunţat cănu îşi vor lăsa membrii să voteze şi vor sta, după cum spune Ponta, ca “oile” înbănci. Vor îndrăzni unii dintre oamenii Puterii să se îndrepte spre urnele devot? Au fost pesediştii şi peneliştii atât de precauţi încât să nu-i expună peaceştia? Cum s-au purtat negocierile cu parlamentarii Puterii care aveaufilajul după ei peste tot? Telefonic, fiindcă erau ascultaţi. Pe stradă ori laserviciu la fel, şi atunci cum s-au înţeles? Prin intermediari?

Să fi fost un semn al “trădării” votarea legii de către pedelişti princare TVA la alimentele de bază a fost votat să coboare de la 24 la 5%? Să nu fifost vorba de fapt de nici o greşeală, ci doar de un semn că oameni cu scaun lacap din PDL nu mai vor să facă parte din ceea ce s-ar putea numi călăii naţiunii.

Dacă în acest moment, parlamentarii Puterii nu sunt convinşi de faptul căacest Guvern este mai mult potrivnic poporului român, poate îi vor convingemasele din stradă. Cu cât vor ieşi mai mulţi oameni să susţină moţiunea, cu câtmobilizarea va fi mai mare, cu atât parlamentarii Puterii trebuie să fie mairesponsabili.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-03-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
27 Oct 2010

Nu cred ca d-na jurnalista e atit de naiva sa-l creada pe d-l Ponta pe cuvint. Iar daca d-sa crede ca se poate repeta situatia din 1859 de la votarea unirii prin iesirea oamenilor in strada, chiar este naiva. Au fost zile cu in jur de 100000 in piata universitatii si nu a cazut Iliescu, ba a mai si adus minerii.Mai vorbim si miine. O zi buna!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...