2019-02-16 05:27


Şerban Pop, între reforma ANAF şi interesul PDL

 |  21:00

Noul şef al ANAF, Şerban Pop, ne-a anunţat, la doar câteva zile de la instalare, că „grupurile infracţionale cu o capacitate financiară importantă influenţează cel mai înalt nivel al Fiscului”. Adică, potenţii din sectoarele economice cu cel mai mare grad de evaziune - tutun, alcool, produse petroliere - se vor opune reformării ANAF.

Bineînţeles că „băieţii deştepţi” nu doresc schimbarea, ci vor să-şi păstreze hăţurile prin care eludează legile, fără bătaie de cap. Dar cine îl opreşte pe Şerban Pop să-i schimbe din funcţie pe boşii ANAF din teritoriu? Şefii PDL! Cine sunt capii ANAF din teritoriu, cine i-au ţintuit sau i-au păstrat în funcţii? Şefii PDL! Cine colectează fonduri cu „plasa de 1 leu” prin intermediul marionetelor ANAF din teritoriu? Şefii PDL!

Şerban Pop a punctat „marea problemă” pe care o tot prezintă mass-media. Tot presa a dezvăluit că şefii ANAF sunt implicaţi în evaziunea fiscală, oferind protecţie celor care cotizează masiv. La rândul lor, corupţii din vârful Fiscului au aruncat praf în ochii opiniei publice prin demantelarea unor „plevuşti evazioniste”.

Şerban Pop ştie traseul banilor de la evazionist la capii locali ANAF, apoi la „padre” ANAF şi, în final, la partid. Şerban ştie, încă de pe vremea când făcea parte din elita Fiscului, că fostul lui „Padre” a inventat o metodă prin care i-a transformat pe şefii din teritoriu, plantaţi de PSD, în marionete PNL 100% ascultătoare: i-a anunţat că nu-i dă afară, ci îi transferă în ţară, pentru „eficientizarea actului de control”. Şefii din Est au fost mutaţi în Vest, cei din Sud în Nord, la sute de kilometri distanţă de domiciliu! Evident, cu diurnă minimă, cu doar un drum dus-întors decontat pe lună, cazare la hoteluri de 2 stele, fără cheltuieli suplimentare… Că doar au fost trimişi să reducă evaziunea, nu în vacanţă plătită de stat! Efectul? SRI-ul lui Maior ştie!

Şefii ANAF s-au mişcat repede: într-o săptămână au cotizat personal sume între 15.000 şi 25.000 de euro, într-o puşculiţă încăpătoare. Adică s-au predat noilor lideri locali şi lui „Padre”. Imediat, ordinele de transfer au fost anulate, iar filiera cotizaţiilor a fost reluată cu o modificare minoră: la capătul benzii transportoare s-a plasat cufărul PNL, în loc de cufărul PSD.

Când PDL a venit la butoane, în urmă cu patru ani, şefii locali ANAF, deja vaccinaţi de PNL, au luat iniţiativa: s-au predat liderilor pedelişti. Filiera colectării de la marii evazionişti a schimbat iarăşi puşculiţa: în loc de PNL, banii se duc la PDL!

Sorin Blejnar a fost un cancer pentru ANAF. În ultimii doi ani, Blejnar a interzis controalele pe tema evaziunii fiscale. Şerban Pop se doreşte a fi chimioterapeutul de serviciu. Luni, Pop a lansat ideea că Fiscul trebuie reformat, în ciuda opoziţiei grupurilor de interese potente financiar. Premierul Ungureanu a declarat şi de această dată că îl susţine necondiţionat pe şeful ANAF în lupta contra evaziunii fiscale. Cu alte cuvinte, fostul şef SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, şi Şerban Pop, ex-vicele ANAF şi actualmente bossul Fiscului, deţin toate informaţiile despre grupurile infracţionale, au cunoştinţă despre procedeele folosite de evazionişti pentru eludarea legilor, au datele care pot duce la colectarea de impozite de la marii escroci, au toate elementele care pot genera întocmirea unor dosare „beton” de către DNA.

Ne grăbim şi noi să-i dăm o mână de ajutor lui Şerban.  Avem un exemplu de „mafie locală” uşor de verificat, de confirmat şi de ruinat. În Dâmboviţa, şeful PDL este Viorel Popescu, şeful ANAF este Viorel Firică, directorul inspectorilor de control este Mihai Ciupercă, iar evazionistul de top este producătorul de alcool Petru Fabian. De asemenea, tot în ANAF Dâmboviţa există un dosar de evaziune cu produse petroliere, care a fost confiscat şi dosit de Blejnar: DUMIREX.

P.S.: În lupta cu evaziunea fiscală cu legume şi fructe, Şerban Pop poate pune în practică o mişcare simplă, dar şocantă, pentru că are legea actuală de partea lui: să îi oblige pe comercianţii din pieţe şi pe precupeţii de pe marginea şoselelor patriei să aibă casă de marcat. Evident, producătorii autohtoni să fie controlaţi amănunţit dacă deţin toate autorizaţiile la zi. Termen de execuţie: două luni. PUTEREA îl sprijină necondiţionat cu informaţii, documente şi fotografii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-12-04

TAGURI: serban_pop, anaf, pdl
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...