2017-01-24 23:23


Sexul ca o armă

 |  19:44
Sexul ca o armă

Luptaaprigă pentru preşedinţia franceză a declanşat manevre mai mult sau mai puţinsubtile, atât din partea socialiştilor, cât şi din partea dreptei. Chiar dacă,în sondaje, francezii au arătat că doresc implicarea lui DSK în politică,colegii de partid par decişi să-i blocheze accesul, deşi s-ar fi putut foloside eşecul anchetei americane şi de teoriile conspiraţiei legate de cazulfostului şef la FMI.

SocialistulPierre Moscovici, un prieten al lui Dominique Strauss-Kahn, a declarat recentcă o nominalizare a fostului şef al FMI din partea PS pentru prezidenţiale“este improbabilă, chiar mai mult decât improbabilă”. El a adăugat că partidulpoate spune deja că are lista definitivă a candidaţilor preliminari care se vorbate în octombrie să câştige nominalizarea socialiştilor la alegerileprezidenţiale. Altfel spus, DSK a fost scos din joc de colegii socialişti. Darvara poate aduce multe surprize, în condiţiile în care şi Francois Hollande,favorit pentru a reprezenta Partidul Socialist la alegerile de anul viitor, vafi audiat în septembrie de poliţia franceză în cadrul anchetei vizându-l pe DSK,acuzat de scriitoarea Tristane Banon de tentativă de viol. Banon şi mama saspun că Hollande, care era liderul PS, din care făcea parte şi Strauss-Kahn,era la curent cu faptele. În mai, Hollande a declarat că nu are informaţiidespre vreun incident atât de grav precum cel descris de tânără, însă a admisulterior că au existat zvonuri.

De unde neputem întreba - cui foloseşte cazul Banon versus DSK? De amintit că PierreMoscovici este acum responsabil de campanialui Hollande. Un alt element surpriză este că David Koubbi, avocatul lui Tristane Banon, a fostvăzut intrând şi ieşind din biroul procurorului din Manhattan, Cyrus Vance,alături de Kenneth Thompson, apărător principal al menajerei acuzatoare –dovedită că a minţit sub jurământ. Americanii,contestaţi pentru felul cum au desfăşurat ancheta în legătură incidentul de laSofitel, s-ar putea folosi de cazul franţuzoiacei pentru a contracara apărarealui DSK pe tema sexului consensual. În încercarea procurorilor de-al acuza cuorice preţ pe Khan, o astfel de mutare le-ar mai spăla din imaginea pătată.

Cine câştigă, cine pierde? Nicolas Sarkozy şi Dominique Stauss-Kahn nu au fostniciodată prieteni - unul conservator, celălalt socialist -, ambiţiile lorpolitice punându-i mereu în conflict. Cu toate acestea, la scurt timp dupăalegerea lui Sarkozy în 2007 ca preşedinte al Franţei, el a surprins prin normalizarearelaţiilor cu DSK, cel care urma să fie director al FMI. Însă presa a speculatcă preşedintele a avut un motiv ascuns şi cinic. Să trimită un libertinrecunoscut într-o ţară care suferă de puritanism, oferindu-i de fapt glonţul cucare să fie rănit grav. Nu mulţi sunt cei care spun că Sarkozy a folosit sexulca o armă împotriva unui adversar redutabil care, în Franţa culturii seducţiei,complicităţii şi toleranţei, nu ar fi avut vreo problemă privind acţiuniilesale sexuale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DETECTIV
22 Iul 2011

INTELIGENT ARTICOLUL!
KARCOTASUL
23 Iul 2011

Faci sex?... daca da asta inseamna ca ai detii o arma. Ramane de vazut in ce scop si cum o foloseti. In fine, "noii" tai colegii de munca spun ca nu esti chiar o "bomba sexy". Eu cred insa ca esti printre putinele lucruri bune ce se intampla acum la Puterea. Sunt insa curios cat ai sa rezisti acolo... pentru ca trebuie sa ai kuru tare... -- PS: Bun articol. Nota 10
Random image