2018-12-12 00:49


Şică, Troacă şi Bijboacă

 |  19:39
Rene Pârşan

Cine se mai gândeşte la tripleta de aur a Rapidului, Ţâră, Goanţă şi cu Gheară, cel mai bun atac din ţară? Nimeni, în afară de oameni. Este posibil ca şi de PNL să uite lumea, cu excepţia lui Quintus şi Câmpeanu, vezi dex politic, milieniul II.

Cu scuze pentru Brătieni, care se duseră în istorie prin ei înşişi, toţi panglicarii şi cocardarii liberalismului contemporan cu noi au avut o prestaţie jalnică. În ’90, anii de glorie ai restauraţiei, ei s-au predat primii la „emanaţii” revoluţiei, comunişti-securişti-kaghebişti, cunoscuţi azi ca PSD, sub bagheta depanatorului de televizoare, racolat la Paris de Securitate, Radu Câmpeanu, „probabil” în cazul Paul Goma. Au ajuns şi au rămas la guvernare. Lupii tineri de atunci, Patriciu, Tăriceanu şi Cataramă (Căcărău-Mireille Mathieu ot Vălean încă cocheta cu politica prin păpuriş) „s-au dezis” de strategia de supravieţuire a bătrânilor restauratori şi au creat facţiuni liberale, pe care nu le mai amintim că derutăm electoratul, şi care invariabil s-au aliat la vremuri bune-rele tot cu comuniştii, perpetuând astfel bunele practici fanariote ale „învăţătorilor” lor.

Liberalii au susţinut guvernul Roman şi pe cel al lui nea Nicu Văcăroiu, pe timpul cărora România a fost furată cu acte în regulă, şi care în mintea politică a românilor a rămas etichetată ca perioada în care s-a vândut ţara, deşi acest proces este încă în lucru. Propaganda securistă a reuşit să escamoteze aceste fapte şi să le pună în cârca unor nenorociţi anonimi, nişte ţărănişti! În paralel, tot liberalii l-au propus în 1992 şi pe Regele Mihai candidat la preşedinţie, ca „iepure” pentru Ion Iliescu în cursa electorală. Mai nou, liberalii se bat pe Rege cu PSD, ca chiorii pe ultima ediţie Braille a cărţii “Revoluţie şi Reformă”. Scrisă de Ion Iliescu, pentru cine se întreabă.

Totuşi, putem observa o evoluţie, de la „partidul balama”, propus pe model unguresc de Dinu Patriciu, adică un partid cu procente şi preţuri fixe pe tarabă, liberalii au ajuns astăzi să joace chiar şi fifty-fifty. Prima oară cu Băsescu-PDL. Pe care l-au vândut. A doua oară cu Ponta, care i-a flituit. Acum din nou cu PDL, pe care încearcă să aplice învăţămintele din experienţa USL. Arc peste timp face tripleta Şică (Ludovic Orban), Troacă (Cristian David) şi Bijboacă (Teodor Atanasiu), de parcă ar fi ceva de râs... Pentru copiii de la clasa zero, amintim că actual-virtualul PNL este reprezentat la bază de indivizi pe modelul celor trei de mai sus, iar mai spre vârf de Alina Gorghiu - nea Vasile Blaga şi moţ Klaus Iohannis.

P.S.: Două curve politice cinstite a avut politica postdecembristă: UDMR şi PNL. Fie vară, fie iarnă, pe recesiune sau boom, la aceste două adrese lumina roşie a stat tot timpul aprinsă, iar tariful a rămas îngheţat la nivelul anilor ‘90: ofer servicii guvernare, acceptăm şi bonuri de masă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-17

TAGURI: sica, orban, troacă, david, atanasiu, bijboaca
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
13 Mai 2015

DA DE CE NU SPUI CA FSN(ADICA EX CC AL PCR SI SECURITATEA) DIN89 S-A SPART DOAR IN PARTIDE-KUSHER(DUPA ORDINUL LUI BRUCAN)...GARANTATE DE TARTORUL-SEF(ILICI)....TOT CE NU ERA "KUSHER" A FOST SPULBERAT DE MINERII LUI ILICI...DE ATUNCI AVEM DOAR SECURISTII "KUSHER" DEGHIZATI IN POLITICIENI SUB ACOPERIRE...PUNCTUL8DE LA TIMISOARA NU ERA DELOC KUSHER ASA CA NU S-A APLICAT AVEM DE 25DE ANI DEMOCRATIE ORIGINALA SI CAPITALISM DE CUMETRIE
Random imageUltimele stiri


loading...