2017-01-23 20:54


Spaţiul nostru şi timpul lor

 |  20:10
Spaţiul nostru şi timpul lor

Dacă-l citeşti pe Traian Ungureanu* cu atenţia unuidependent de lecturi portocalii-urbane, ai toate şansele să aplauzi instinctiv,mecanic, la anunţul încă neformulat al sanctificării lui Traian Băsescu. De pestedrum de bibliotecă, adică din bodega unde minerii au studiat şi studiază încă pesilabe „Revoluţie şi reformă”, textul lui TRU e de necitit fără o dozăputernică de algocalmin, distonocalm şi vodcă. Vă recomand, de aceea, lecturacu grijă a unuia dintre cele mai importante texte ideologice care au fostscrise în România anilor 2000. E o lectură obligatorie pentru vacanţa dedinaintea reîmpărţirii României în voievodate, pentru opt guvernatori.

Înainte de a merge cu toţii la poliţie pentru a ne cumpăracărţi noi de identitate, e bine să ştiţi că în teatrul de război politic seduce astăzi bătălia dintre Armata Dreptei, care vrea reaşezarea grabnică ateritoriului, până în alegerile de anul viitor, respectiv Armata Stângii, carene propune o reîmpărţire calmă, în etape, prima dintre ele fiind după alegerilelocale de la anul, iar ultima - în mandatul următorului preşedinte al României.Altfel spus, Dreapta vrea să-şi numească guvernatorii acum, până pleacă de laguvernare, iar Stânga ceva mai târziu, când - spun sondajele mincinoase - vaveni şi vremea lor. E o chestiune de spaţiu şi timp. Spaţiul nostru şi timpullor.

Ce n-o să aflaţi niciodată însă e răspunsul laîntrebarea: De ce? Cu variante. De ce vorbim noi despre voievodate acum? De cenu vor ei să se aşeze la masă şi să schiţeze o reaşezareadministrativ-teritorială cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2050? De ce nu neconcentrăm noi acum pe măsuri macroeconomice concrete, simple şi inteligente decreştere a nivelului de trai, de scădere a taxelor şi impozitelor, de majorarea salariilor, de investiţii în autostrăzi şi în educarea copiilor?

A, şi încă ceva. Pe cât facem pariu că numele primuluiguvernator al judeţului sau voievodatului Bucureşti-Ilfov va fi Elena Udrea?

___________

* -o poţi face la adresa de web: http://traianungureanu-tru.blogspot.com/


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image