2017-01-23 20:49


Stănculescu nu poate fi grațiat, domnule președinte

 |  21:00

Traian Băsescu a lăsat de înțeles, într-un interviu acordat postului public de radio, că analizează și că ar putea, eventual, să semneze un decret de grațiere în favoarea generalului Victor Atanasie Stănculescu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav în procesul Revoluției de la Timișoara.

Dacă ar semna acest decret, după cum lasă de înțeles în timpul interviului, președintele ar ignora vădit avizul consultativ negativ al Ministerului Justiției, care, cât de pongerit ar fi, are, totuși specialiști. De fapt, nici nu trebuie să fii specialist în drept pentru a ști care sunt pedepsele și infracțiunile pentru care se aplică grațierea. Sper că la Administrația Prezidențială se găsește un jurist sau măcar un documentarist pe internet care să-i spună președintelui cum se aplică Legea 137/1997.

Citind pe site-ul Camerei Deputaților, la repertoriul legislativ, prevederile acestui act normativ, am găsit chiar la începutul textului infracțiunile exceptate și pedepsele acceptate. Astfel, grațierea se aplică doar pedepselor cu închisoarea până la doi ani inclusiv și este exceptată infracțiunea de omor, pentru care Stănculescu a primit 15 ani de închisoare. Eu înțeleg și sunt de acord cu opinia lui Traian Băsescu potrivit căreia a venit timpul să închidem dosarul Revoluției și să-i lăsăm pe istorici și cercetători să-l lucreze, dar de aici până la a ignora avizul Ministerului Justiției și, mai mult, să încalci o lege este distanță ca de la Revoluție până acum. De fapt, de ce mă mai mir?!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-16

TAGURI: stanculescu, gratiat, presedinte, traian basescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BASESCU
22 Dec 2011

acolo sa putrezeasca...tradatorul
CB
23 Dec 2011

Dl presedinte are probleme mari cu intelegerea statului DE DREPT. El il confunda cu cu statul BUNULUI PLAC . In alta ordine de idei , nu stiu de ce, dar Stanculescu ar merita eliberat, cred eu ...
Random image