2017-01-18 04:02

EDITORIAL


Sunteţi de acord că nu suntem de acord?

 |  20:34
Sunteţi de acord că nu suntem de acord?
Pe1 iunie 2011, preşedintele Traian Băsescu ne-a transmis aşa:

„Principalul motiv al revizuirii Constituţiei este legatde rezultatul referendumului care a avut loc pe 22 noiembrie 2009, când peste 80%dintre români au optat pentru parlament unicameral şi pentru un număr de 300 demembri ai Parlamentului”.

Carevasăzică,acum contează opinia poporului. Dacă poporul a spus să fie 300 de parlamentari,atunci dă-i dracului de specialişti în drept constituţional, să fie 300 deparlamentari. Păi da, dar în condiţiile astea, nu credeţi că s-ar fi impus săascultăm ce spune poporul atunci cînd s-au tăiat salariile bugetarilor şipensiile? Că impresia mea e că mai bine de 80% dintre români ar fi votatîmpotriva acestor tăieri. Tot astfel ar fi trebuit să procedăm şi în cazul încare acelaşi procent de români ne transmit, în ultimul an, prin sondajele deopinie, că direcţia în care se îndreaptă România este una greşită. Tradus, astaînseamnă că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc ar fi trebuit sădemisioneze, ca semn că ţin cont de opinia celor mai mulţi dintre români.

Listareferendumurilor cu foarte probabile răspunsuri afirmative în proporţie de 80% arputea continua cu următoarele întrebări:

Sunteţide acord cu majorarea salariilor bugetarilor şi pensiilor cu 100%?

Sunteţide acord cu demiterea premierului Boc?

Sunteţide acord cu introducerea pedepsei de tăiere de mână dreaptă pentru oricedemnitar prins săvârşind o faptă de corupţie?

Sunteţide acord că Traian Băsescu ar fi trebuit s-o convingă pe fiica sa Elena să nuintre în politică?

Sunteţide acord cu donarea tuturor limuzinelor de demnitari către case de copiiabandonaţi?

Prinurmare, dacă se poate, haideţi să lăsăm deoparte opinia plebiscită, căcivaloarea ei nu e decât una consultativă. Şi haideţi să vedem ce spune ComisiaConstituţională, respectiv specialiştii în drept constituţional referitor la bicameralism.

Tehnic,lucrurile stau destul de prost pentru iniţiatorii modificării Constituţiei,după cum ne arată o exhaustivă analiză a Fundaţiei Horia Rusu,din care vă citez doar atât:

“Dacă România va avea numai 300 de parlamentari în total,raportul populaţie/număr de parlamentari va fi de 71.700, ceea ce va plasaRomânia abia pe locul 24 din cele 27 de state europene, deci va avea un numărde parlamentari raportat la populaţie dintre cele mai mici din Europa (numai 3state vor avea mai puţini parlamentari raportat la populaţie). România va aveaacelaşi număr de parlamentari ca şi Grecia (care are însă o populaţie doar lajumătate), respectiv un număr de parlamentari mai mic decât Ungaria sau Suedia(care au însă, fiecare, o populaţie mai puţin de jumătate din populaţiaRomâniei)”.

Restul,aici. ()


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
07 Iun 2011

Si SUA?Nu moare nimeni ca la o populatie de peste 200 de milioane de locuit ori au 535 parlamentari!A sa ca,lasati-o moarta!Si 300 e prea mult!

Adauga un comentariu

Random image