2018-12-10 06:45


Supraetajatele lui Udrea mişcă ceva...

 |  21:00

La aproape 40 de grade, într-un Bucureşti pustiu, am văzut, ieri, un supraetajat al Elenei Udrea pe jumătate plin. Sau jumătate gol, cum l-ar fi descris unii. Mi-am pus imediat întrebarea, dacă nu cumva turismul românesc a înviat. Îl vedeam parcă pe Dracula cum îşi arăta colţii proeminenţi şi se strâmba la miile de aparate foto, mânuite cu dibăcie de chinezi şi japonezi curioşi. M-am liniştit însă două staţii mai încolo, când am văzut, pe sensul opus, acelaşi autobuz, de data aceasta gol.

Mi-a dispărut definitiv orice urmă de speranţă, în momentul în care am văzut statisticile cu privire la numărul anual de vizitatori ai Casei Poporului. A doua clădire din lume după Pentagon este foarte puţin căutată de către turiştii veniţi pe meleaguri mioritice. La fel se întâmplă cu multe atracţii, care nouă ni se par extraordinare, însă pe străini îi lasă reci.

De ce nu vin turiştii în România, e o temă dezbătută de ani buni. Răspunsul e simplu:nu au condiţii. Şi probabil multă vreme de acum încolo nici nu vor avea. Dar de undeva tot trebuie început. Cu riscul de a fi acuzat că iau partea cuiva, afirm sus şi tare că autobuzele supraetajate ale Elenei Udrea sunt un început. Ele există în toate oraşele mari din lume. Faptul că la noi sunt goale, e oarecum normal. Nimeni nu se aştepta ca ele să fie luate cu asalt de turişti, pentru că ei nu există. Dar acum, în caz că îşi fac curaj şi vin, măcar au cu ce circula. Poate la fel ar trebui făcut şi cu Casa Poporului, unde cu chiu cu vai poţi intra ca vizitator, percheziţionat până la piele şi legitimat la sânge. Dar pentru asta, ar trebui mai întâi să-iscoatem pe aleşi de acolo. Asta ar putea fi la fel de greu ca relansarea turismului românesc. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
15 Aug 2011

Mda, nu de foarte multa vreme cineva a lansat un banc: Aglomeratie mare de automobile in fata casei poporului. Cineva bate in geamul unui automobil, soferul il intreaba- ce e ? -Un grup de teroristi a luat ostatec intreg parlamentul si ameninta ca le da foc daca nu primesc un miliard despagubiri.- Si ce pot face eu? -poate contribuiti si dvs. cu 5 litri de benzina.Nu cred ca aexista alta solutie de a-i convinge pe parlamentari sa plece de acolo. O zi buna !
MAXIM
15 Aug 2011

ideea e buna, punerea in practica e mai slaba, vezi ghidul electronic...
Random imageUltimele stiri


loading...